AKTUELNO

Budite uz "Novo jutro" televizije Pink i saznajte sve aktuelne informacije na jednom mestu!

Štampu prelistavaju Dušan Stojaković, urednik ekonomske rubrike u "Večernjim novostima" i Vladimir Marinković, potpredsdednik Narodne skupštine.

Kakve brojke kriju arhive Vatikana kada je reč o broju Srba ubijenih u NDH? Da li se može očekivati čudo na proleće za kada je najavljenootvaranje arhive u vezi sa pontifikatom pape Pija Dvanaestog? Gosti teme jutra istoričar Predrag Marković i Savo Štrbac,  Predsednik Dokumentaciono informacionog centra „Veritas“.

Zašto je na poslednjim rezultatima PISA testa Srbija zauzela  45 mesto?  Mogu li se na sledećem testiranju koje se sprovodi za tri godineočekivati bolji rezultati? U kakvom nam je stanju visoko obrazovanje ikakve su razlike između privatnih i državnih fakulteta? O ovome će u Novom jutru govoriti Ministar prosvete Mladen Šarčević.

Mališi Jevtoviću, koji je osuđen na 40 godina zatvora zbog monstruoznog silovanja i ubistva trogodišnje Katarine Janković, Srbija će morati da plati odštetu u iznosu od 6.355 evra jer je Evropski  sud za ljudska prava utvrdio da je Jevtović bio žrtva torture i neočekivanog postupanja zatvorskih čuvara. Koliko su česte ovakve presude, kakav tretman zaslužuju ovakvi monstrumi, šta kaže pravo, to je tema o kojoj će razgovarati Vesna Stanojević, koordinatorka Sigurne kuće i advokati Toma Fila i Predrag Savić.

Video: Pink.rs

- Od doktorke Irijane Rajković, saznaćemo sve o najnovijem zahvatu u svetu tretiranja erektilne difsunkcije sa matičnim ćelijama,  takozvanom Menšatu.

Novi roman Mirjane Bobić Mojsilović, pod naslovom Glad, u prodaji ćese naći 13. decembra. Koja je priča ovog romana i koje su najveće gladisavremenog čoveka, reći će nam upravo Mira Bobić Mojsilović.

Rubrika Hit jutra rezervisana je za Franu Lasića sa kojim ćemorazgovarati o njegovim koncertima koje će 15. i 16. decembra održati uNovom Sadu i Beogradu.

#Novo jutro

'