AKTUELNO

Budite uz "Novo jutro" televizije Pink i saznajte sve aktuelne informacije na jednom mestu!

- Štampu danas prelistavaju Milan Lađević glavni urednik Srpskog telegrafa i Zlatko Lutovac doktor ekonomskih nauka.

- O tome kako je protekao doček Nove godine na beogradskim trgovima, na šta je ponosan, a šta je moglo bolje u srpskoj prestonici 2019-te govoriće zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

- Od 1. januara 2020. godine počela je primena novih odredaba Zakona o izvršenju i obezbeđenju, prema kojima dužnik, vlasnik nepokretnosti, više neće moći da ostane bez stana zbog komunalnog duga manjeg od 5.000 evra u dinarskoj protivvrednosti. Ovo će biti tema za Snežanu Petrović iz Komore javnih izvršitelja i Jovana Ristića iz Udruženja potrošača Efektiva.

- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je prošle subote predstavio plan „Srbija 2025.“, koji predviđa investicije od oko 14 milijardi evrau strateške oblasti, rekao je da očekuje da će naša zemlja u 2020-tojgodini još brže napredovati. Šta nas to očekuje u ovoj godini, koji su to najvažniji koraci Vlade Srbije koji predstoje....teme su za Dejana Miletića direktora Centra za proučavanje globalizaije, Nemanju Starovića političkog analitičara i Predraga J. Markovića istoričara.

- Predsednik tzv. Države Kosovo Hašim Tači izjavio je da je Kosovo spremno da ukloni sve granične barijere sa Albanijom i pozvao albanskog premijera Edija Ramu da što pre odredi datum i dan za uklanjanje granice i ukidanje carine. Šta stoji iza ove izjave, kakva je trenutna sutiacija na Kosovu i Metohiji i šta možemo da očekujemo u narednom periodu o ovome govori Milovan Drecun predsednik skupštinskog Odbora za KiM.

- O radu i planovima Muzeja Nikola Tesla za 2020.godinu, govoriće direktor ove kulturne ustanove, Ivona Jevtić.

- HIT JUTRA rezervisan je za pevačicu Ivanu Jordan.

#Novo jutro

#najava

'