AKTUELNO

Praznična emisija „Žikina šarenica“, u susret Božiću, očekuje vas i ovog vikenda od 10 časova na TV Pink. Vaši domaćini biće Žika Nikolić i Marija Egelja, koji će ugostiti ličnosti iz različitih sfera i predstaviti vam zanimljive priloge.

Prazničnaemisija „Žikinašarenica“, u susret Božiću, očekuje vas i ovog vikenda od 10 časova na TVPink. Vaši domaćini biće Žika Nikolić i Marija Egelja, koji će ugostitiličnosti iz različitih sfera i predstaviti vam zanimljive priloge.

U subotu će Žika i Marija razgovarati sa Draganom Šoviljanskim, sveštenikom iz Hrama Svetog Save, koji će gledaoce upoznati sa svim običajima za Božić, najradosniji hrišćanski praznik. Gosti „Žikine šarenice“ biće i književnik Jovan Janjić, kao i slikarka Ana Petrović.

Sa Žikom i Marijom će pričati i direktorka TO Loznica, Snežana Perić, koja će gledaocima TV Pink predstaviti sve turističke potencijale Banje Koviljače.

Foto: Privanta arhiva

Za odličnu prazničnu tamosferu biće zadužen Sanja Ilić i „Balkanika“, koji će izvesti neke od najpopularnijih pesama „Halo, halo“, „Stand up“ i „Plava ptica“. Etno grupa „Na izvoru“ otpevaće numere „Aj ruse kose“ i „Marijo, Deli Bela Kumrijo“. Snežana Đurišić i Radiša Urošević će u narodnim nošnjama izvesti u duetu pesmu „Šumadijsko kolo“, a onda će otpevati neke od svojih najvećih hitova. Radiša će za publiku otpevati pesme „Devojče iz Pomoravlja“ i „Morava se utišala“, dok će Snežana izvesti pesme „Kuće male krečene u belo“ i „Vratiću se“. U studio dolazi još jedna folk pevačica, Izvorinka Milošević, koja će pevati numere „Srbijanci šta je tu je“ i „Komoljski vihor“.

Nedeljna emisija biće posvećena našem najznačajnijem naučniku i najpoznatijem Srbinu u svetu, Nikoli Tesli. Pored razgovora sa Slavkom Vujovićem, predstavnikom međunarodne grupe elektronskih eksperata, u emisiji će biti predstavljen i film „Teslin narod“. O samom filmu i tome kako se rodila ideja za ovo ostvarenje, govoriće reditelj Željko Mirković i producent Đorđe Jovičić.

Na samom početku 2020. godine, Žika i Marija ugostiće astrologa Sanju Macuru, koja će otkriti šta vam donose zvezde u narednom periodu.

U nedelju će muzički gosti biti grupa “Legende”, a čućete njihove pesme “Đerdan” i “Vino pijem”. Laza Pilja će sa orkestrom Časlava Ljubenovića otpevati pesmu “Najteže je druže moj”, a sa istim orkestrom će Slobodan Mulina otpevati pesme “Zlatibore pitaj Taru” i “Volim Trebinje”. Kvartet “Rošer” će izvesti numere “Prituri se planina ta” i “Sazdade se crni oblak”.

Očekuje vas još mnogo gostiju i ineteresantnih priloga, zato ne propustite prve emisije “Žikine šarenice” u ovoj godini, u subotu i nedelju 4. i 5. Januara od 10 časova na TV Pink!

#žikina šarenica

'