AKTUELNO

Budite uz "Novo jutro" televizije Pink i saznajte sve aktuelne informacije na jednom mestu!

Štampu ovog jutra prelistavaće prof. dr Vladimir Marinković, potpredsednik Narodne skupštine i Miroslav Čučković, predsednik opštine Obrenovac.

Episkopiski savet Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori saopštio je daće nakon Božića okupljanja u znak protesta protiv usojenog spornog Zakona o slobodi veroispovesti biti organizovana dva puta nedeljno – četvrtkom i nedeljom, uz molitve i poziv aktuelnim vlastima da smognusnage i opozovu usvojeni zakon. O situaciji u Crnoj Gori ovog jutra govoriće Milovan Drecun predsednikom skupštinskog Odbora za KiM i Ognjen Karanović, direktor Centra za društvenu stabilnost.

Nakon hapšenja Ninoslava Jovanovića poznatijeg kao Malčanski berberinotvorilo se pitanje kolika je maksimalna kazna koju bi on  mogao dadobije. Sa izmenama krivičnog zakona u Srbiji je uvedena doživotna zatvorska kazna. Ima li dovoljno pravnih osnova da Jovanović bude prviokrivljeni koji će dobiti ovakvu presudu?

Video: TV Pink Printscreen

Zoran Milanović, kandidat SDP-a novi je predsednik Hrvatske. On je udrugom krugu  pobedio  Kolindu Grabar Kitarović. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da Hrvatskoj želi svako dobro i da će čestitati Milanoviću bez obzira na sve uvrede koje su iznošene tokom kampanje. Kako će ovaj izborni rezultat uticati na odnose Srbije i Hrvatske?

Pravoslavni vernici danas proslavljaju Božić, najradosniji Hrišćanskipraznik, za koji se vezuju brojni običaji. Polažajnici obilaze domove, lomi se česnica i slavi Hristovo rođenje. Koji su verski rituali karakteristični 7. januara. Gost Novog jutra Sveštenik Grigorije Marković

Božićnu čaroliju u studio Novog jutra doneće Leontina i hor Čarolija

Ovog jutra ćemo premijerno videti i spot za pesmu Božić je, za koju jemuziku radio protojerej stavrofor Miodrag Popović.

#Novo jutro

'