AKTUELNO

Glumac otkrio detalje istorijskog spektakla koji pratite bez daha.

Najzahtevniji projekat TV Pink, serija “Crveni mesec” beleži fantastične rezultate gledanosti, a milionska publika svakog radnog dana od 21:15 časova prati kakva će sudbina i peripretije zadesiti glavne junake ovog istorijskog spektakla.

Između priče o zabranjenoj ljubavi između Sofije Baumen i Nikole Stanimirovića, političkog previranja, napete situacije između dvora i Vlade i špijunskih igara između Srbije, Austro-Ugarske i Rusije, pažnju publike je privukao lik Pavla Dimitrovića, kog tumači naš poznati glumac Srđan Karanović.

Karanovića smo zatekli na setu “Crvenog meseca” i sa njim na samom početku razgovarali o gledaocima veoma interesantnoj prirodi njegovog lika. Na samom početku, Pavle je imao jednu ulogu u životima glavnih likova, a posebno porodice Baumen – s obzirom na to da je bio ljubavnik Marije Baumen. Međutim, kako je odmicala radnja, njegov lik se sve više menjao, te se na kraju našao usred špijunskih igara. Srđan je priznao da je idejni tvorac Roman Majetić, uspeo da čak i njega iznenadi.

Meni je uloga Pavla Dimitrovića bila inspirativna od samog početka, otkako sam dobio prvih deset epizoda, gde se on tek pojavljuje. Otprilike sam mogao da naslutim šta me čeka, ali u toj prvoj deonici, prvih četrdesetak epizoda, bila je jedna strana priče, a onda mi je kreator serije, Roman Majetić, priredio iznenađenje. Od 50. epizode sam postao upleten u špijunsku mrežu – ja sam, odnosno Pavle je, između tri strane, bez podrške i resursa, i mora da se snalazi. E sad kako će se to završiti, publika će videti u narednim epizodama. Definitivno mi je bilo veoma zanimljivo i inspirativno. Ovo su one situacije kada glumcu zapravo ništa ne može da smeta jer je lik koji tumači sam po sebi zanimljiv, pa je onda to presudno. Kada me neko pita: “Pa kako ti je na snimanjima?”, ja kažem super, jer ono zbog čega sam tu mi je suštinski zanimljivo – ispričao je Srđan.

Foto: RTV Pink/Jelena Simonović

Osim što se kroz seriju pokazalo da je veoma snalažljiv, Pavle se pokazao i kao veliki ljubavnik. Kako je najviše ljubavnih scena snimio sa Ninom Grahovac (Marija Baumen) i Jelenom Gavrilović (knjeginja Olga Nikolajevna Nariškina), pitali smo Srđana koja od ove dve koleginice mu je kao partnerka najviše prijala.

Ako to budem rekao, moraću da vas ubijem. U mom srcu ima mesta za sve, odnosno u Pavlovom srcu. U toku snimanja sam imao, mislim, šest partnerki, s nekima sam imao intenzivniji odnos, s nekima manje intenzivan, ali dobro su mi birali partnerke, ja se u to uopšte nisam mešao, ali sam odlično prošao. Tako da se plašim danas, sutra, u nekom sledećem projektu kako ću proći, da li ću imati toliko sreće, možda sam svu sreću potrošio na “Crvenom mesecu” – našalio se glumac.

Foto: RTV Pink/Jelena Simonović

S obzirom na to da je Pavle postao deo opasnih špijunskih igara i da se za njega situacija komplikuje, pitali smo Srđana da nam otkrije bar neki detalj, kada je reč o sudbini njegovog lika.

Očekujte neočekivano, i ja sam uspeo da budem iznenađen, pisac je bio veoma inspirisan – ostao je misteriozan Srđan.

Foto: RTV Pink/Jelena Simonović

Da li će Pavlu od koristi biti njegova snalažljivost i šta ga očekuje, saznaćete već u novoj epizodi “Crvenog meseca” večeras od 21:15 časova na TV Pink!

Autor: M.Đ.

#Crveni mesec

#RTV Pink

#Srđan Karanović

#Televizija Pink

#glumac

#serija

#serija Crveni mesec

'