AKTUELNO

Novo izdanje emisije “Žikina šarenica“ gledaoce očekuje i ovog vikenda od 10 časova na TV Pink. Tokom tročasovnog druženja, vaši domaćini biće Žika Nikolić i Ana Šupić, koji će vas voditi kroz razgovore sa aktuelnim sagovornicima i kroz zanimljive priloge iz čitave Srbije.

Subotnja emisija biće u velikoj meri posvećena 42. međunarodnom Sajmu turizma koji se ove godine održava od 20. do 23. februara. Po svim kriterijumima - obimu, kvalitetu, značaju, privlačnosti – Sajam turizma je jedna od najuspešnijih manifestacija u zemlji i regionu.

Beogradski sajam krajem februara svake godine na nekoliko dana postaje “svet u malom”, ali i privredna manifestacija koja, uz poslovne ljude, okuplja i na desetine hiljada posetilaca. Na jednom mestu predstavljaju se turističke agencije, savezi i organizacije, hoteli, turistički centri, vazduhoplovne kompanije, međunarodni turistički operatori i mnogi drugi. Prilog sa Sajma turizma, a posebno sa egipatksog štanda ove subote u “Žikinu šarenicu” donosi reporterka Gordana Nešković.

Sa Žikom i Anom će o turističkim potencijalima Srbije i značaju Sajma turizma govoriti turistički vodič Željko Petrović, kao i diretorka Turističke organizacije Srbije, Marija Labović. Reporterka Lidija Stojković ove subote predstaviće priču iz beogradskog “Zoo vrta”, dok će direktor KC Mladenovac govoriti o izložbi Milene Barili.

Žika i Ana ugostiće i KUD “Stanko Paunović” iz Pančeva i njihovog umetničkog rukovodioca Dejana Trifunovića. Među brojnim igrama, članovi ovog KUD-a predstaviće i “Gradske igre”: “Srbijanku” i “Zaječarku”. Gost “Žikine šarenice” će ove subote biti i gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov.

Foto: Pink.rs

Za dobru muziku će, između ostalih, biti zaduženi i takmaci za odlazak na ovogodišnju pesmu Evrovizije – pobednik “Pinkovih Zvezda” Ivan Kurtić otpevaće pesmu “Sabajle”, dok će Andrija Jo izvesti numeru “Oči meduze”. Sanja Bogosavljević otpevaće pesmu “Ne puštam”, Vanja Laktoš “Ovo je priča o nama” i “Ljubav za ljubav”, a grupa “Karizma” pesmu “Ona me zna”. Miki Mećava će sa orkestrom izvesti pesme “Još I danas zamiriše trešnja” i svoju pesmu “Pare, pare, pare”, a Nada Topčagić će otpevati svoje hitove “Lomio me ovaj život” i “Zbog tebe, zbog tebe”.

U nedelju, gost “Žikine šarenice” biće glumac i voditelj Dragan Marinković Maca, koji će najaviti izvođenje predstave “Kakva ti je žena, takav ti je život”, 17. marta u 20 časova u beogradskom centru “Sava”. Gledaoci će imati priliku da u emisiji vide i kadrove iz ove predstave koja je osvojila region, a Maca će zajedno sa orkestrom izvesti pesmu “Volim, volim žene”. O dosadi i monotoniji koje mogu da se jave u emotivnim vezama, govoriće psihoterapeut Marija Milenković. Žikini i Anini sagovornici ove nedelje biće dr Suzana Paunović iz kancelarije za ljudska i manjinska prava, direktor “Novi Pazar put” Aleksandar Grobović, putar Mirsad Šehović i vozač Ivan Veljović.

Foto: Pink.rs

Film posvećen bivšem jugoslovenskom gomlanu i fudbalskom treneru Dragau Panteliću, “Film o Panteliću”, prestaviće producent Oliver Paunović, a gost “Žikine šarenice” biće i direktorka JP “Službeni glasnik” Jelena Trivan. Videćete prilog sa karnevala u Veneciji, a reporterka je posetila i Muzej čokolade koji je nedavno otvoren u Beogradu.

Muzički gosti u nedelju biće Danijel Đurić koji će sa sastavom “Balkubano” izvesti pesmu “Svadba velika”. “Leksington” bend najaviće svoj koncert 8. marta u beogradskoj “Štark areni”, a u studiju će otpevati pesme “Poljubi me opet” i “Milo moje”. Pobednik četvrte sezone “Pinkovih zvezdica” Ljuba Stanković otpevaće pesmu “Tajna”, dok će Dragi Domić izvesti numeru “Ona, ona vredi miliona”.

Ne propustite još jedno interesantno izdanje emisije “Žikina šarenica u subotu inedelju, 22. i 23. februara, od 10 časova na kanalu TV Pink.

#najava

#žikina šarenica

'