AKTUELNO

Budite uz "Novo jutro" televizije Pink i saznajte sve aktuelne informacije na jednom mestu!

- Štampu prelistavaju Saša Milovanović, direktor "Srpskog telegrafa" i Mišel Zubenica izvršni direktor Centra zameđunarodnu javnu politiku.

- Otvaranje vatikanskih arhiva, uključujući i Apostolski arhiv, ranije poznat kao Tajni arhiv, od velikog je objektivnog značaja za istorijsku nauku, jer se veoma retko, gotovo nikada ne dešava da odjednom tako bogata i dragocena arhivska građa postane dostupna istraživačima. Šta možemo da očekujemo nakon otvaranja ovih arhiva i da li ćemo dobiti odgovore koji se tiču naše zemlje, kao što su na primer relacije između Svete stolice i Nezavisne Države Hrvatske, ili odnosi u posleratnom periodu.... o ovome govore istoričari  Predrag Marković i Miloje Pršić, kao i novinar Večernjih novosti Dragan Vujičić.

- Kako kardiološki i hronični bolesnici mogu da se sačuvaju od respiratornih infekcija, i koje mere prevencije treba da preduzmu kadaje reč o korona virusu, tema je o kojoj ovog jutra govore prof. dr Goran Belojević, redovni profesor Higijene sa medicinskom ekologijom na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu i prof. dr Nebojša Tasić, kardiolog.

Video: Pink.rs/N.Todorović

- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je njegova poseta Berlinu i susret sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel od največeg značaja za Srbiju, ali da ti razgovori, neće biti  laki, posebno jer Berlin ima u svemu suprotan stav kada je reč o pitanju KiM. Šta možemo da očekujemo od ovog susreta, ali i kakvi su odnosi naše zemlje sa zapadnim silama i kakva je budućnost dijaloga Beograda i Prištine... o ovome govore Zoran Anđelković bivši šef Izvršnog veća Kosova, Dejan Miletić direktorom Centra za globalizaciju i Ognjen Karanović iz Centra za društvenu stabilnost.

- Nedavno je u Novom Sadu uhapšen poznati lekar sudske medicine zbog sumnje da je u više navrata seksualno uznemiravao i zlostavljao trinaestogodišnju devojčicu. Takođe ovih dana  zbog sumnje da je primorao na seksualne odnose dvanaestogodišnju devojčicu, kao i da je silovao njenu šesnaestogodišnju sestru, uhapšen je čovek iz Bačkog Petrovca. Da li je pedofilija u Srbiji izmakla kontroli i na koji način možemo našu decu zaštititi od seksualnih predatora o ovome govore Saša Borojević analitičar i Stevan Đokić iz centra za bezbednost.

- Pod reflektorima je jutjub senzacija Andrija Jo koji će nam reći kakavmu je plan kada je reč o njegovoj muzičkoj karijeri.

- Hit jutra rezervisan je za Katarinu Živković koja će nam predstaviti svoj novi singl "Tajni znak".

#Novo jutro

#najava

'