AKTUELNO

Ne propustite poslednju epizodu serije koja je oduševila sve generacije!

Nakon osam meseci emitovanja, u subotu od 22 časa gledaoce na TV Pink očekuje poslednja epizoda serije “Preživeti Beograd”. Kroz dve izuzetno uspešne epizode, publika u regionu upoznala je Ružicu, Nevenu, Marinu i Ljudmilu, devojke koje su odlučile da se osamostale, napuste dom i bolju budućnost potraže pod suncem velegrada. Na putu do ostvarenja svojih snova suočile su se sa urnebesnim situacijama, neobičnim likovima, teškim životnim odlukama, ljubavima i raskidima, a jedno je sigurno – serija “Preživeti Beograd” i njeni junaci osvojili su sve generacije.

Upravo o tome kako je nastala ideja i kako je ta ideja realizovana, da li je bilo teško verodostojno dočarati život mladih u Beogradu i na koji način su odabrani glumci, razgovarali smo sa rediteljem Đorđem Stanimirovićem. On je karijeru započeo kao asistent reditelja u brojnim domaćim filmovima i serijama, a njegov talenat prepoznali su čelni ljudi produkcijske kuće “Contrast Studios”, pa je nakon serije “Šifra Despot”, Đorđu poverena režija serije “Preživeti Beograd”.

Ideja za seriju se rodila iz scenarija koji je napisao Đorđe Milosavljević, on je napisao prvu sezonu od 20 epizoda, koja je bila veoma inspirativna i upravo odatle smo počeli da formiramo naše likove, da nađemo lokacije i da pratimo živote tih mladih ljudi. Kad je dobar scenario, ne možemo baš mnogo da promašimo, mada nije da se nismo i mi pomučili – rekao je Đorđe.

Foto: RTV Pink /Jelena Simonović

O popularnosti serije svedoče rezultati gledanosti, a publika je složna u jednom: “Preživeti Beograd” se razlikuje od svega što imamo priliku da vidimo na televizijama. S tim se slaže i Đorđe.

To jeste činjenica. Serija “Preživeti Beograd” jeste drugačija, i to na veoma jednostavan način. “Preživeti Beograd” je jedna prosta priča, kad kažem prosta mislim jednostavna priča o mladim ljudima, veoma vedra. Serija potpuno odskače od onoga u šta je srpska televizija zagazila poslednjih godina, a to su krimi serije. Kod nads je sve veoma jednostavno i vedro, što mislim da se srpskoj televiziji gotovo nikad ne dešava, stalno smo u nekim teškim temama, ratovima. Ovde je sve vedro, nasmejano, a opet sa dovoljno problema i dramskih zapleta – kaže reditelj.

On kaže da nije bilo teško dočarati život mladih, ali da je poseban izazov za rediteljski tim i scenariste bio da predstave susret mladih iz unutrašnjosti sa Beogradom.

Mogu da vam kažem da je jednostavno, koliko god to zvučalo čudno zato što mislim da je tajna dobre režije u tome da se izaberu dobri glumački predlozi. Ako mogu tako da kažem, ono što je bila moja velika zasluga je to što sam izabrao dobre glumce, na moju veliku sreću. Sa osmoro glavnih, pa i sa svim ostalim glumcima je bilo divno raditi, čujem njihove predloge i na kraju izaberem ono što je dobro. Što se tiče činjenice da se serija tiče mladih koji dolaze iz unutrašnjosti, to nije bilo lako jer sam ja beogradsko dete, ne znam ni ja više koje koleno, ali smo se oko toga konsultovali upravo sa mladima iz unutrašnjosti, dosta smo radili u Studenjaku, pa smo to koristili da saznamo od tih klinaca kako stvarno izgleda živeti u Beogradu. Mislim da smo to verodostojno prikazali, a to kažu i komentari na društvenim mrežama – objašnjava Đorđe.

S obzirom na to da je i sam rekao da je dobra glumačka ekipa, uz dobar scenario, pola posla, a nas je zanimalo da li je on zadovoljan izborom glumaca i time kako su odigrali svoje uloge.

Apsolutno da su se saživeli sa likovima, 90 odsto njih sigurno. Sa mnogima od njih razgovaram i kažu mi: “Čoveče, ne mogu da verujem kakva uloga, nikad nisam očekivao da bih mogao da odigram ovakvu ulogu”. I to kažu veliki glumci, na primer Nebojša Milovanović ne može da veruje da je uspeo da odigra Vitu, Igor Đorđević obožava svoj lik, taksistu Gagija. To je meni bilo posebno uživanje, jer su to dva lika koji su uz osmoro mladih glumaca, glavni likovi. Eto, Ninu Nešković zovem “mala što zavrće” i stalno se šalimo da kad bude dobila ulogu na književno jeziku, biće klimavo. Šalu na stranu, oni su zaista postali ti likovi: Bojana je postala Marina jedan kroz jedan, Nina je Ružica bez greške, Tamara je od Nevene napravila nešto što možda nismo ni planirali, Ljudmilu su igrale dve glumice i veoma sam zadovoljan njihovim radom. Momci su isto sjajni, Nemanja i Lazar su sjajno razvili Jablana i Kokija u jednom veoma zanimljivom smeru. Dejan nas je iznenadio, ja sam zamišljao Žanka kao jednog frajera, a on je od njega napravio jednog finog momka, drugačije od onog što je bilo planirano. Nikola je doneo tog Stevana, sina gazde iz unutrašnjosti, potpuno genijalno. Ja sam veoma, veoma zdaovoljan poslom koji su uradili – rekao je Đorđe, ali nije mogao da izdvoji omiljenog lika:
Ovu seriju sam, tokom šest meseci pripreme i godinu dana snimanja, bukvalno živeo, a samim tim živeo sam i svaki lik. Zato mi je mnogo teško da izdvojim bilo koga, jer sam svaki od likova proživljavao. Stvarno su mi omiljeni svi likovi, čak i oni sporedni. Jesu Gagi i Vita nešto neočekivano i drugačije u našim serijama, ali svi likovi su mi omiljeni.

Foto: RTV Pink /Jelena Simonović

Slobodno možemo da kažemo da serija “Preživeti Beograd” jeste osvojila sve generacije, a Đorđe kaže da ne samo da je opravdala njegova očekvanja, već ih je nadmašila.

Serija “Preživeti Beograd” je nadmašila moja očekivanja. U startu, kada sam čitao scenario, pomislio sam da je super, onda sam u toku rada pomislio da je tinejdž serija. Međutim, koliko god da nejni glavni likovi jesu mlađa populacija, serija je definitivno doprla do šire publike, meni je zaniljiva kad je gledam, tako da je zapravo ne samo opravdala, već i nadmašila moja očekivanja – kaže Đorđe.

Za kraj, Đorđe je otkrio šta publiku očekuje u poslednjoj epizodi serije “Preživeti Beograd”.

Pratim šta publika piše na društvenim mrežama, to sam radio i tokom snimanja, i pokušavali smo da odgovorimo na to što se njima sviđa. Sve ono što su isticali da im se sviđa smo održali do kraja. Seriju smo završili, na našu žalost jer je nama bilo divno da radimo na njoj , ali smo je završili onako kako će sve gledaoce obradovati, ne bih da kažem da bi odgledali, ali smo je završili u vedrom duhu, veoma veselo, kao što je tekla od početka emitovanja – rekao je Stanimirović.

Foto: RTV Pink /Jelena Simonović

Šta za glavne junakinje i sve likove koje su srele tokom života u Beogradu donosi kraj, saznaćete ako ostanete uz poslednju epizodu serije “Preživeti Beograd” u subotu 27. juna u 22 časa na TV Pink!

View this post on Instagram

Nakon osam meseci emitovanja, u subotu od 22:00 gledaoce na TV Pink očekuje poslednja epizoda serije “Preživeti Beograd”. Upravo o tome kako je nastala ideja i kako je ta ideja realizovana, da li je bilo teško verodostojno doačrati život madih u Beogradu i na koji način su odabrani glumci, razgovarali smo sa rediteljem Đorđem Stanimirovićem. - Serija “Preživeti Beograd” je nadmašila moja očekivanja. U startu, kada sam čitao scenario, pomislio sam da je super, onda sam u toku rada pomislio da je tinejdž serija. Međutim, koliko god da nejni glavni likovi jesu mlađa populacija, serija je definitivno doprla do šire publike, meni je zaniljiva kad je gledam, tako da je zapravo ne samo opravdala, već i nadmašila moja očekivanja – kaže Đorđe. Poslušajte ceo intervju sa Đorđem i ne zaboravite, poslednja epizoda serije “Preživeti Beograd” očekuje vas u subotu od 22:00 na TV Pink! @djole.stanimirovic @djole_stanimirovic @preziveti.beograd @contrast.studios @rados.bajic.officialpage @nedeljko.bajic.24 #preživetobeograd #prezivetibeograd #serija #tvserija #poslednjaepizoda #contraststudios #tvpink #rtvpink #televizijapink #komedija #tvshow #subota #domacaserija

A post shared by TV PINK (@rtvpink) on

Autor: M.Đ.

#Contrast Studios

#RTV Pink

#Televizija Pink

#preživeti beograd

#reditelj

#serija

#Đorđe Stanimirović