AKTUELNO

Hvala na poverenju koje nam poklanjate već 26 godina! Ostanite uz vašu televiziju Pink!

Vikend za nama protekao je u znaku televizije Pink, koja je prema jedinim zvaničnim rezultatima merenja gledanosti agencije Nilsen bila najgledanija televizija u Srbiji. Sa udelom u gledanosti od 19 odsto, televizija Pink je iza sebe ostavila sve komercijalne emitere, ali i Javni servis Srbije. Pored totala, ružičasta televizija je tokom sva tri dana vikenda bila ubedeljivo najgledanija u odnosu na sve televizije i u posebnim grupama gledalaca: među publikom starosti od 18 do 49 godina, u istoj kategoriji ali iz Beograda, među urbanom populacijom, ali i gledaocima sa teritorije prestonice.

Foto: TV Pink Printscreen

Sa 22 odsto auditorijuma, televizija Pink je bila neprikosnoveni lider u kategoriji ženske publike, kako u odnosu na komercijalne televizije, tako i u odnosu na Javni servis.

Foto: TV Pink

U danima vikenda, Pinkova centralna informativna emisija “Nacionalni dnevnik” bila je najgledanija informativna emisija svih komercijalnih emitera. Pored toga, i drugi formati naše informativne redakcije bili su izbor milionske publike: “Nacionalni dnevnik u 10”, “Nacionalni dnevnik u 13” i “Popodnevni dnevnik”. Čak 17 odsto auditorijuma je na našoj televiziji pratilo konferenciju za novinare kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa. Tokom subote i nedelje, “Novo jutro” je bilo najgledaniji jutarnji program u Srbiji - sa 19 odsto udela u gledanosti, “Novo jutro” bilo je gledanije i od jutarnjeg programa Javnog servisa Srbije. Prva emisija nove sezone političkog talk show-a “Hit Tvit” našla se u samom vrhu gledanosti. Gostovanje Suzane Grubješić, Marka Đurića i Andrije Mandića kod Verice Bradić pratilo je blizu 1.000.000 gledalaca.

Foto: TV Pink Printscreen

Pinkova zabavna redakcijqa ostvarila je zapažene rezultate – reprizno izdanje emisije “Paparazzo lov” pratilo je 16 odsto auditorijuma. Autorsku emisiju Sanje Marinković u subotu je pratilo 19 odsto gledalaca, te je “Magazin In” bio najgledanija zabavna emisija u danu. Nedeljno popodne bilo je rezervisano za omiljenu emisiju o poznatima “Premijera – Vikend specijal”, koju je pratilo 18 odsto publike.

Vikend je obeležio i Pinkov inostrani igrani program – serije “Surova ljubav”, “Zakletva” i “Sestre” zauzele su visoke pozicije na listi najgledanijih emisija.

Foto: PROMO

Četvrta sezona “Zadruge” je i tokom prethodna tri dana potvrdila status najpopularnijeg rijalitija u regionu. Pored direktnih uključenja u “Zadrugu 4”, milionski auditorijum pratio je i emisiju “Zadruga 4 – Nominacije”. Čak 23 odsto gledalaca je u nedelju pratilo prvo izbacivanje iz najgledcanijeg rijalitija u aktuelnoj sezoni, dok je neverovatnih 34 odsto auditorijuma i više od 1.000.000 gledalaca bilo uz specijalnu emisiju “Zadruga 4 – Izbor za Mis i Mistera”.

#Gledanost