AKTUELNO

Još jedan vikend obeležio je program televizije Pink – prema jedinim zvaničnim rezultatima merenja gledanosti agencije Nilsen, televizija Pink bila je najgledanija komercijalna televizija u Srbiji, dok je u subotu sa 17 odsto udela u gledanosti bila gledanija i od Javnog servisa Srbije.

Pored totala, ružičasta televizija je u danima vikenda bila gledanija od svih komercijalnih emitera i u posebnim grupama gledalaca – među publikom starosti od 18 do 49 godina, u istoj kategoriji ali iz prestonice, među urbanom populacijom, kao i među gledaocima sa teritorije Beograda. Tradicionalno, televizija Pink bila je apsolutno najgledanija u odnosu na sve komercijalne televizije, ali i Javni servis u kategoriji ženske publike.

Foto: TV Pink Printscreen

Pinkova centralna informativna emisija “Nacionalni dnevnik” je sa više od 1.000.000 gledalaca tokom sva tri dana vikenda bila najgledanija informativna emisija svih komercijalnih emitera. Slede je “Nacionalni dnevnik u 10”, “Nacionalni dnevnik u 13”, “Popodnevni dnevnik”, kao i Pinkove sportske vesti.

Foto: RTV Pink/Jelena Simonović

Sa blizu 1.000.000 gledalaca, “Novo jutro” je u subotu i nedelju bilo najgledaniji jutarnji program u Srbiji – u odnosu na jutarnje programe svih komercijalnih televizija, ali i Javnog servisa Srbije. Konferenciju za novinare Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa je u petak pratilo 19 odsto gledalaca, dok je čak 20 odsto auditorijuma u nedelju na Pinku pratilo obraćanje predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić o stanju u vezi sa koronavirusom.

Foto: TV Pink Printscreen

“Hit Tvit” je još jednom potvrdio titulu najgledanijeg političkog talk show programa u Srbiji. Gostovanje epidemiologa i ministarke za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja dr Darije Kisić Tepavčević, predsednika Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja i lidera Liberalno demokratske partije Čedomira Jovanovića kod Verice Bradić pratilo je skoro 1.200.000 gledalaca.

Foto: TV Pink Printscreen

I zabavna redakcija ostvarila je zapažene rezultate – u subotu je 18 odsto auditorijuma bilo uz reprizno izdanje emisije “Paparazzo lov”, dok je popode bilo rezrvisano za autorsku emisiju Sanje Marinković “Magazin In”. Nedelja je protekla u znaku najgledanije emisije o poznatima – “Premijera – Vikend specijal” pratilo je gotovo 1.500.000 gledalaca. Na listi najgledanijih formata našla se i emisija “Ekskluzivno” sa 15 odsto auditorijuma.

Foto: Pink

Dane vikenda obeležio je i domaći serijski program – istorijsko-ljubavni spektakl “Jugoslovenka” u petak, kao i hit kriminalistička serija “Državni službenik” u nedelju zauzeli su visoke pozicije na listi najgledanijih formata na svim televizijama. Verna Pinkova publika pratila je i inostrani igrani program – serije “Zakletva” i “Surova ljubav” našle su se u samom vrhu gledanosti.

Foto: TV Pink Printscreen

Tokom vikenda, milionska publika pratila je četvrtu sezonu “Zadruge”. Pored toga što su sva dešavanja pratili u direktnim uključenjima u najgledaniji rijaliti, gledaoci su bili uz emisije “Zadruga 4 – Gledanje snimaka”, “Zadruga 4 – Nominacije” i “Zadruga 4 – Pitanja novinara”, dok je neverovatnih 21 odsto auditorijuma bio uz emisiju “Zadruga 4 – Izbacivanje”.

Foto: Pink.rs/Jelena Simonović

Hvala što smo vaš izbor već 26 godina! Ostanite odgovorni i ostanite uz program vaše televizije Pink!

#Gledanost