AKTUELNO

Još jedna uzbudljiva epizoda nekonvencionalnog jutarnjeg programa!

Verujemo da vam je ovaj tmuran novembarski dan pao bar malo lakše ako ste jutros od 7 do 9 bili uz nekonvencionalni jutarnji program „Zornjak“ na RED TV-u. Tema današnje emisije bila je posvećena brigi i negi ljubimaca, koju je voditelj Dragan Marinković Maca simbolično nazvao „Životinjsko carstvo“.

Maca i njegova koleginica Anđela Kostić ugostili su veoma stručne goste: vlasnike salona za pesme „Marli i Folo“ Aleksandru i Savu Šovljanski, veterinara Andriju Dakovića i dresera pasa, odnosno kako ga je Maca nazvao „čovek koji razume nemušti jezik pasa“ Dana Mandarića, a u studiju je bio i njegov pas Bela.

Foto: RED TV Prinstcreen

S obzirom na to da su Aleksandra i Sava vlasnici salona za pse, Maca im je u jednom segmentu emisije pokazao fotke ljubmaca pre i posle šišanja. A fotki je bila jedna pudla, koja je pre šišanja bila neprepoznatljiva.

Kada je pudla ovoliko ućebana, to može da bude veliki problem. Kada tako zanemarite psa i kada se dlaka ovoliko ućeba, ona ima tendenciju da težinom dolazi do kože. Što duže stoji, veće su šanse da dođe do pucanja kože i iritacije. Onda neko ko želi da se to sredi u salonu, a ne zna kako, raščešćljavanjem ćetkom može da se povredi pas. Za ovakve stvari, mi savetujemo, na uštrb nas – spusti se cena šišanja ali da se pas mašinicom ošiša na pola santimetra jer to pomaže psu. A to je dlaka, poraste opet – objasnio je Sava.

Foto: RED TV Prinstcreen

On je potom otkrio da u takvim situacijama uglavnom veći problem imaju sa vlasnicima nego sa samim psima.

Imamo veći problem sa klijentima, ne psima već vlansicima, jer tu kreće plakanje, govore „Mama će te ostaviti, jao“... – počeo je Sava, a Maca ga je prekinuo:
Koga će mama ostaviti? Stani, stani!

Foto: RED TV Prinstcreen

Na telefon kaže mužu: „Odvela sam decu u školu, samo da ostavim sina na šišanje“, i mi sad gledamo, došla je sa psom. Ona se oprašta, plače, ljubi ga, govori mu „Mama će se vratiti“, onda se vrate u stresu da li je sve dobro ispalo, da li je ljubi, laje i liže ili je u depresiji. Najveći problem je da objasnimo vlasnicima da taj pas isto ne razume šta se sa njom dešava jer ona skakuće kao ping-pong loptica po salonu. Onda ja Aleksandri dam psa, a ja smirujem vlasnika. Mislim da smo pokvarili odnos prema psu, previše smo ih unjanjavili, hranimo ih i brinemo o njima na možda neki nepotreban način, ušuškali smo ih toliko da sve može da ih optereti – rekao je Sava.

Foto: RED TV Prinstcreen

Ukoliko ste ljubitelj pasa i generalno životinja, današnji „Zornjak“ je onda bio baš po vašoj meri. Ipak, ukoliko ste se uspavali, potražite današnju emisiju na RED TV youtube kanalu, a tu grešku nemojte ponoviti i sutra: „Zornjak“ vas očekuje svakog radnog dana od 7 do 9 časova i reprizno od 14 časova na RED TV-u!

Autor: M.Đ.

#Anđela Kostić

#Dragan Marinković Maca

#Jutarnji program

#Red Tv

#Zornjak