AKTUELNO

Uživajte u filmovima na TV Vesti svake večeri od ponoći.

Memoari jedne gejše je američki igrani film snimljen 2005. u režiji Roba Maršala i u produkciji Stivena Spilberga. Predstavljao je adaptaciju popularnog istoimenog romana Artura Goldena iz 1997. godine.

Foto: TV Vesti

Radnja filma je smeštena u Japanu u godinama pred, za vreme i neposredno posle Drugog svetskog rata i opisuje život tadašnjih gejša.

Bio je nominovan za šest Oskara, a osvojio je tri i to: Oskar za najbolju fotografiju, Oskar za najbolju scenografiju i Oskar za najbolji kostim. Džang Ciji je bila nominovana za nagradu BAFTA za najbolju glavnu glumicu. Bio je veliki bioskopski hit širom sveta 2005. godine.

Foto: TV Vesti

U Japanu, gde je prikazivan pod nazivom „Sajuri“ (Sayuri), po imenu glavne junakinje, izazvao je velike kontroverze. Deo javnosti nije prihvatio da sve glavne uloge tumače kineske glumice.

RADNJA FILMA:

Foto: TV Vesti

Čijo je sa svega devet godina nasilno dovedena u kuću gejši, dok joj sestru prodaju. Ubrzo je shvatila da posao gejše nije toliko težak kako je mislila, i da, naprotiv, pruža ženi mogućnost da postane bogata i samostalna. Glavna gejša kuće kojoj i Čijo pripada je sujetna i veoma privlačna Hatsumomo, koja uviđa u kakvu će lepoticu izrasti Čijo, pa je zato svakodnevno maltertira i uvlači u nevolje. Videvši to, Mameha, najpoznatija gejša u gradu, uzima Čijo pod svoju zaštitu i uči je veštinama kojima treba da vlada jedna kurtizana. Čijo ubrzo postaje Sajuri - najtraženija i najlepša gejša u gradu. Problemi sa ljubomornom Hatsumomo, koji su se nastavili, nisu bili ni upola teški, koliko i beznadežna situacija u kojoj se Sajuri kasnije našla kada je shvatila da se zaljubila u jednog čoveka. To je bio Ken, stariji muškarac koji je uvek obasipao pažnjom, i pomagao joj kada joj je bilo najteže. Srećom, počinje i Drugi svetski rat, posle kog Sajuri neće postojati kao gejša, već kao slobodna žena koja živi sa čovekom koga voli.

Foto: TV Vesti

Budite uz TV Vesti i ne propustite film "Memoari jedne gejše".

TV VESTI GLEDAJTE KOD SVIH KABLOVSKIH OPERATERA U REGIONU!

mts - 111 / 794, Supernova - 011, SBB - 023, EON - 023, Total TV - 037, Orion - 603, Pošta net - 110

Pratite "TV Vesti" i na društvenim mrežama: Instagram i Youtube!

Autor: S. K.