AKTUELNO

Uživajte u filmovima na TV Vesti svake večeri od ponoći! Večeras pogledajte film: "Denkerk".

Denkerk je ratni film iz 2017. godine reditelja i scenariste Kristofera Nolana. Producenti filma su Kristofer Nolan i Ema Tomas. Muziku je komponovao Hans Cimer. Film prikazuje nekoliko pojedinaca u Bici za Denkerk i Operaciji Dinamo. „Denkerk” je poznat kao izuzetno skup i ambiciozan projekat, koji se isticao za savremeni Holivud nekarakterističnim stilom nelinearne naracije, kao i nekorištenjem kompjuterskih specijalnih efekata.

Foto: TV Vesti

Glumačku ekipu čine Fion Vajthed, Tom Glin−Karni, Džek Lauden, Hari Stajls, Anajrin Barnard, Džejms Darsi, Bari Kogan, Kenet Brana, Kilijan Merfi, Mark Rajlans i Tom Hardi. Budžet filma je iznosio 100 000 000 dolara, a zarada od filma je 527 300 000 dolara.

Foto: TV Vesti

Film je dobio tri nominacije za Zlatni globus — za najbolji igrani film (drama), najboljeg reditelja (Kristofer Nolan) i najbolju originalnu muziku (Hans Cimer).

Radnja filma:

Foto: TV Vesti

Radnja se događa u proleće 1940. kada se, za vreme velike nemačke ofanzive na početku Drugog svetskog rata, Britanske ekspedicione snage na severu Francuske našle odsečene od ostatka savezničkih snaga, te su bile prisiljene na evakuaciju iz luke Denkerk.

Foto: TV Vesti

Film se sastoji od tri, paralelne, ispočetka nepovezane priče, koja prikazuje zbivanja na kopnu, moru i vazduhu; u prvoj je protagonist britanski vojnik koji na plažama pokušava da pronađe prevoz za Britaniju, u drugoj grupa civilnih pomoraca koja svojim brodićem plovi preko Lamanša kako bi pomogla pri spašavanju vojnika, a u trećoj grupa RAF-ovih pilota koja pokušava da odbije napade Luftvafa na britanske brodove.

Foto: TV Vesti

TV VESTI GLEDAJTE KOD SVIH KABLOVSKIH OPERATERA U REGIONU!

mts - 111 / 794 Supernova - 011 SBB - 023 EON - 023 Total TV - 037 Orion - 603 Pošta net - 110

Pratite "TV Vesti" i na društvenim mrežama: Instagram i Youtube!

Autor: S. K.