AKTUELNO

"Čistina" je rediteljski prvenac holivudskog producenta Pitera Jana Briža, inače Holanđanina, koji je najpoznatiji po saradnji sa jednim od vodećih autora savremenog američkog filma, Majkllom Manom, sa kojim je producirao filmove "Insajder" i "Poroci Majamija", te bio izvršni producent njegovog ostvarenja "Vrućina", od ostalih producentskih radova treba izdvojiti "Slučaj Pelikan" Alana Dž. Pakule.

Vejn Hejs je bogati poslovni čovek srednjih godina koji živi sa suprugom vršnjakinjom u predgrađu, u raskošnoj kući sa bazenom. Dok se vozio u svom Leksusu, oteo ga je nezaposleni radnik Arnold Mak, sredovečni muškarac koji živi u skromnom stanu sa suprugom i njenim ocem.

Arnold odvodi Vejna u šumu i kaže mu da ga vodi do kolibe gde ih čekaju ljudi koji su ga angažovali za otmicu. U međuvremenu, Vejnova supruga Ajlin, koja vozi Mercedes, shvata da joj je suprug otet i prima u svoju kuću FBI-ova operativca Reja Fulera.

Foto: Pink.rs/Pexels

Takođe sazna da je Vejn i dalje u vezi sa svojom suradnicom Luisom Miler, za koju je mislila da je davno završila... Reč je o vrlo sugestivnom ostvarenju koji se daleko više oslanja na karakterizaciju protagonista i intrigantnost njihovih odnosa nego na žanrovske postulate, a i lucidno barata vremenskim pomakom u paralelnom vođenju dve temeljne linije priče.

Uz to u glumačkoj ekipi ima čak troje velikana - legendarnog R. Redforda (Potera bez milosti, Buč Kesidi i Sandens Kid, Žalac, Svi predsednikovi ljudi, Brubejker, Moja Afrika, Šaptač konjima), te H. Miren (Kuvar, lopov, njegova žena i njen ljubavnik, TV serija Osumnjičeni, Kraljica) i V. Dafoa (Vatrene ulice, Poslednje Hristovo iskušenje, Bieli pesak, Spajderman).

TV VESTI GLEDAJTE KOD SVIH KABLOVSKIH OPERATERA U REGIONU!

mts - 111 / 794, Supernova - 011, SBB - 023, EON - 023, Total TV - 037, SatTrakt - 011, Orion - 018, Pošta net - 110

#Film

#TV Vesti

#najava