AKTUELNO

Veliki dan za Velikog šefa.

Pre tačno 54 godine u Zemunu rodio se Željko Mitrović, od oca Dragana i majke Milke Mitrović. Klinac sa bas gitarom, idejom i talentom postao je svojom upornošću i trudom - najmoćniji čovek u medijima u Srbiji, ali i jedan od najistaknutijih u regionu.

Foto: Pink.rs/J.Simonović

Entuzijazmom idejnog tvorca Željka Mitrovića, Pink Media Group - vodeća medijska korporacija u Jugoistocnoj Evropi, nastala je zalaganjem i vizijom. Sačinjavaju je najgledanija televizijska platforma od 60 TV kanala , kompleks filmskih studija PFI Studios, muzička izdavačka kuća City Records, firma za razvoj digitalnih platformi Digital Media System, privatna avio kompanija Air Pink, ali i Pinkov razvojno-istraživački centar (PR-DC) i Apollon – najbogatiji lokalizovani servis za gledanje filmova i serija. Od prošle godine Željko Mitrović ponosni je vlasnik RED GROUP-a u okviru kog se nalaze RED TV, RED portal i RED radio. 

Foto: Pink.rs/J.Simonović

Prvi u nizu projekata nastao je 1993. godine otvaranjem radio-stanice Radio Pink – kada je Mitrović imao samo 26. godina , a godinu dana kasnije, vođen idejom daljeg širenja poslovanja, dvadesetsedmogodišnji Željko Mitrović pokreće i zemaljsku lokalnu TV stanicu - TV Pink. Program TV Pink počeo je sa emitovanjem 16. septembra 1994. iz malog studija čiji je signal pokrivao samo Beograd. TV PINK brzo je privukla vernu i mnogobrojnu publiku i u roku od pet godina, povećanjem gledanosti, dostigla nacionalnu pokrivenost. Programski sadržaj sa isključivim akcentom na filmove, serije, kvizove i zabavno-muzičke emisije vrlo brzo doveo je do uspeha. Već od početka merenja gledanosti, TV Pink je postala zvanično najgledanija komercijalna televizija u zemlji. Danas, TV PINK ne samo da je održala tu popularnost već sa Mitrovićem na čelu svakodnevno dokazuje da već blizu tri decenije nema premca. Poslednji u nizu projekata Željka Mitrovića jeste kućni bioskop Apollon – najbogatiji servis za gledanje filmova i serija, sa prevodom na srpski jezik, koji za razliku od drugih servisa ima naslove svih američkih distributera, ali i domaće filmove i serije i samim tim nudi veliki filmski i serijski opus dostupan na svim uređajima.

Pre sedam dana, Željko Mitrović objavio je svoj godišnji intervju gde je otkrio svoje planove i izazove, kao i odakle crpi energiju za sve to. Muzičkom izazovu 30 pesama i 30 videa – za 30 nedelja, uskoro se bliži kraj, ali Mitrović čini se, ne namerava tu i da stane – već sa svojom muzičkom mašinerijom zvanom MONX planira nova iznenađenja.

Foto: Pink.rs/J.Simonović

Podsetimo se da je Mitrović sa samo 30. godina postao vlasnik City Records-a, sa 37. godina vlasnik prve privatne poslovne avio kompanije, a sa 39. godina postao je vlasnik najimpresivnijih i najmodernijih kompleksa filmskih studija u ovom delu Evrope – Pink Film Media International (PFI).

Ovaj medijski mogul evidentno ne staje sa projektima i idejama, ali uvek nađe vreme da se posveti porodici bez kojih ne bi bio to što jeste. Prvenstveno supruzi Milici Mitrović, direktorki programa TV PINK, ćerkama Kristini, Andrei i Sandri i sinu Aleksandru Mitroviću.

Foto: Hello/Luka Šarac

Najmoćnijem čoveku u medijima, najboljem basisti, lideru i inovatoru želimo srećan 54. rođendan i da nastavi putem kojim suvereno i beskompromisno vlada - i da zauvek zadrži stav pobednika! 

Autor: S.P.

#54.rođendan

#Air Pink

#City Records

#Milica Mitrović

#PFI

#Pink Media Group

#RED Group

#RED portal

#RED radio

#Red Tv

#Rođendan

#TV Pink

#Uspeh

#Željko Mitrović