AKTUELNO

Prema jedinim zvaničnim rezultatima merenja gledanosti agencije Nilsen, televizija Pink je tokom jučerašnjeg dana bila ubedljivo najgledanija televizija u Srbiji. Sa udelom u gledanosti od 20 odsto, televizija Pink je daleko iza sebe ostavila sve komercijalne emitere, ali i Javni servis Srbije.

Pored totala, televizija Pink bila je gledanija i među gledaocima starosti od 18 do 49 godina, u istoj starosnoj kategoriji ali iz prestonice, među ženskom publikom starosti od 18 do 49 godina, među urbanom populacijom, kao i među gledaocima sa teritorije Beograda. Televizija Pink je sa neverovatnih 24 odsto auditorijuma bila aposlutno najgledanija u odnosu na sve televizije u kategoriji ženske publike.

Foto: TV Pink Printscreen

Centralna informativna emisija „Nacionalni dnevnik“ je i juče bila najgledanija informativna emisija svih komercijalnih emitera, a slede je „Nacionalni dnevnik u 10“, „Nacionalni dnevnik u 13“ i „Popodnevni dnevnik“. Sa 21 odsto auditorijuma, „Novo jutro“ je u danu za nama bilo najgledaniji jutarnji program u Srbiji – gledaniji od jutarnjih programa svih komercijalnih emitera, ali i Javnog servisa Srbije. Direktan prenos ceremonije povodom početka radova na izgradnji fabrike u Novoj Pazovi, kojoj je prisustvovao predsednik Srbije Aleksandar Vučić, na televiziji Pink pratilo je 18 odsto gledalaca.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

I zabavni formati ostvarili su zapažene rezultate – na listu najgledanijih TV formata u danu upisale su se kratke forme vesti o poznatima „Premijera“ i „Ekskluzivno“.

Foto: TV Pink Printscreen

Izbor verne Pinkove publike bio je i inostrani igrani program – serije „Zakletva“ i „Fatalna ljubav“ našle su se u samom vrhu gledanosti.

Foto: TV Pink Printscreen

Milionski auditorijum netremice prati uzbudljivu finalnu nedelju u „Zadruzi 4“. Pored direktnih uključenja u najgledaniji rijaliti na ovim prostorima, gledaoci su bili uz emisiju „Emotivni trenuci“, dok je sa čak 26 odsto auditorijuma emisija „Finale – Izbacivanje“ zauzela 6. poziciju na listi najgledanijih emisija u danu.

Hvala na poverenju koje nam ukazujete već 26 godina. Ostanite uz program vaše televizije Pink!

Autor:

#istraživanje gledanosti