AKTUELNO

Kvalitetni i zanimljivi prilozi i aktuelni gosti očekuju gledaoce TV Pink u emisiji "Žikina šarenica", autora i voditelja Živorada Žike Nikolića.

Numerom "Imao sam jednog dana" koju izveli Slobodan Boda Ninković i njegov osmogodišnji "kolega" Marko Čanadi najmalđoj publici u Žikinoj šarenci upućen je poziv da 19. aprila posete Beogradsko dečje proleće.

Na ovoj manifestcaiji, koja se održava u Dečjem kulturnom centru Beograda, nastupiće najpoznatiji domaći glumci i pevači koji je predstaviti nove dečje pesme.

Boda Ninković kaže da su deca najzahtevnija, ali i najiskrenija publika, a kada im se nešto dopadne vraćaju stostruko.

Foto: Printscreen

Svi gradovi imaju svoje kulturno-istorijske četvrti, koje su posebno atraktivne stranim posetiocima, pa tako i srpska prestonica.  Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević je za Žikunu šarenicu govorio o rekonstrukciji Kosančićevog venca koji je sigurno u rangu sa poznatom boemskom četvrti.

- Svakako da je Kosančićev venac najstarija kompaktna celina na teritoriji Beograda i dugo godina je bila zapuštena. Krenuli smo u sveobuhvatnu rekonstrukciju čitavog Kosančićevog venaca. Uradili smo celu komunalnu infrastrukturu, dakle jednu temeplju rekonstrukciju – rekao je Nikodijević.

Kako je dodao Kosančićev venac počinje da dobija zaista prave obise i sigurno će biti omiljeno mesto Beograđana, ali i nova turistička atrakcija za strance.

- Kosančićev venac je sigurno u rangu Skadarlije na koju smo veoma ponosni – dodao je Nikodijević, napomenuvši da će na Kosančićevom vencu biti izgrađena i fasadna gradska galerija  koja će gledati na reku.

Foto: Printscreen

Gost  ovonedeljnog izdanja Žikine šarenici bio je i čuveni pevač i veliko muzičko ime bivše Jugoslavije, Žarko Dančuo, koji je pevao sve - od rokenrola do starogradskih pesama - penzionisao se 2005. godine, posle 40 godina radnog staža.

Za dobru pesmu će u studiju zaduženi su folk pevači Dragan Kojić Keba i Dragiša Golubović, zatim "Mega Miks" bend i Luisov sin, džez pevač Marko Luis.

Foto: Pink.rs

Gledaoci će saznati i kako protiče "Trka uz Beograđanku", ali i zbog čega su vatrogasci omiljeni učesnici ove trke, a iz Šapca stiže priča o manifestaciji "Pozorišno proleće".

"Žikina Šarenica" - vaša dobra navika!

#Skadarlija

#žikina šarenica

'