AKTUELNO

Film “Pod opsadom” večeras u 20 sati na Pink 2

Reditelj Endrju Dejvis ponovo je 1992. godine angažovao zvezdu akcionih filmova Stivena Sigala za ostvarenje “Pod opsadom” (eng. Under siege), koje je na programu Pink 2 večeras u 20 sati. Njihov prvi susret dogodio se 1988, u filmu “Iznad zakona” (eng. Above the Law), koji je Sigalu doneo debitantsku ulogu, a zajedno sa Dejvisom je učestvovao u pisanju scenarija, pa i u produkciji. Reditelj je nekoliko godina kasnije izjavio da Stiven nije bio “mala maca” kada su se upoznali, ali da je tokom njihove druge saradnje, kada je bio na vrhuncu slave, pokazao mnogo više znanja i iskustva. I ovoga puta Sigal je uz reditelja (i još troje scenarista) stvarao priču, pa je tako, na njegovo insistiranje ubacio ulogu stritizete, a nju tumači nekadašnja Plejbojeva zečica i zvezda serije “Čuvari plaže”, Erika Elenijak. U filmu igraju još i Geri Bjuzi, Tomi Li Džons, Kolm Mini i drugi, ali na plakatu je samo Sigal, jer je od ukupno 103 minuta on je sam u kadru 41 minut. I da – nema njegovog čuvenog konjskog repa, jer mornarica brani da kosa bude duža od četiri inča (10,16 cm).

Foto: Promo

Glavni junak je Kejsi Ribak, bivši pripadnik specijalnih snaga američke ratne mornarice, koji je posle fizičkog sukoba sa nadređenim ostao bez čina, pa se zaposlio kao kuvar na razaraču Misuri. Ipak, njegove borbene sposobnosti još jednom se stavljaju na ispit, kada teroristi pod vođstvom bivšeg agenta CIA preuzmu kontrolu nad brodom, koji prevozi nekoliko desetina nukleranih bojevih glava. Tada kuvar stupa na scenu, a neočekivanu pomoć dobija od striptizete Džordan.

Foto: Promo

Film, u kome je ubijeno tačno 100 ljudi, snimljen je za 20 miliona dolara, a inkasirao je 156 miliona, pa je tri godine kasnije usledio nastavak "Pod opsadom 2" sa radnjom u vozu.

Ne propustite akciju “Pod opsadom“ večeras u 20.00 na Pink 2. Sve novosti o najpopularnijim filmskim ostvarenjima koja će se emitovati na kanalu Pink 2 potražite na Facebook stranici klikom OVDE. Autor: J. P.

#Film

#Pink 2

#Pod opsadom (Under siege) | 1992.

#Stiven Sigal

#Televizija Pink

'