AKTUELNO

Emisija “Žikina šarenica” iz Guče, nedelja, TV Pink od 08.30

Poslednja stanica ovosezonskog karavana emisija “Žikina šarenica” dobro će vas razmrdati uz nedeljnu jutranju kafu, jer je autor i voditelj Živorad Žika Nikolić u opštini Lučani, uoči 58. Dragačevskog sabora trubača u Guči.

Skup je zakazan ispred objekta Dom trubača, e emisija će uglavnom biti posvećena ovoj manifestaciji, ali i značajnim ljudima i događajima tog kraja, kao i privredno-turističkim potencijalima Dragačeva. Otvara je himna Sabora - „Sa Ovčara i Кablara“, koju će izvesti svi okupljeni trubači.

Foto: Promo

Reč dobrodošlice će uputiti Slobodan Jolović, načelnik Moravičkog okruga i predsednik organizacionog odbora 58. Dragačevskog sabora trubača u Guči. Videćemo kratak film o opštini Lučani i čuti planove Milivoja Dolovića, zamenika predsednika ove opštine i predsednika Izvršnog odbora Sabora. Vukašin Dramlić će predstaviti program Turističke organizacije, Jovan Кovačević, direktor Кulturnog centra u Guči - prateći program Sabora, a Slavko Radosavčević, direktor Biblioteke, će otkriti koje knjige i publikacije su u pripremi ove godine.

Foto: Beta

Tokom cele emisije na sceni će se smenjivati trubački orkesti koje predvode: Dragan Pavlović iz Guče, Bojan Rostić – Čarapa iz Vladičinog Hana, Stefan Mladenović iz Vranja, Ljubivoje Diković iz Požege i drugi. Biće tu i bend „Krvna grupa“, koja svira i narodnu i zabavnu muziku i КUD „Abrašević“ iz Guče.

Za kraj – „Marš na Drinu“ u izvođenju svih trubača zajedno!

Foto: Beta

Ne propustite poslednju ovosezonsku emisiju “Žikina šarenica” u nedelju od 08.30, a tokom leta vas na TV Pink očekuje izbor najzanimljivih priča iz okončanog karavana.

#Guča

#Sabor trubača

#Televizija Pink

#emisija

#Živorad Žika Nikolić

#žikina šarenica

'