AKTUELNO

Kopaonik biznis forum, koji će ove godine okupiti više od 1.300 učesnika, neformalno je večeras otvoren koktelom dobrodošlice, a o stanju srpske ekonomije će u naredna tri dana raspravljati predstavnici države, ekonomisti i privrednici.

U ime organizatora, Saveza ekonomista Srbije, dobrodošlicu je učesnicima i gostima poželeo predsednik tog saveza Aleksandar Vlahović, koji je rekao da interesovanje nikada nije bilo veće. - Čeka nas tri dana napornog rada, tako da duže priče ostavljam za sutra - poručio je Vlahović.

On je potvrdio da će se sutra obratiti i premijerka Srbije Ana Brnabić. Goste je pozdravio i finansijski direktor MK grupe Dušan Radičević, domaćin koktela, koji je čestitao organizatorima što već 26 godina uspešno realizuju forum, jer, kako kaže, nije lako biti aktuelan i drugačiji.

Kopaonik biznis forum počeo je danas specijalnim događajima, a svečano otvaranje zakazano je za sutra učešćem predsednice Vlade Ane Brnabić, u okviru plenarne sesije na temu - Makroekonomske osnove za snažan rast". Centralna tema ovogodišnjeg Foruma koji se održava u hotelu Grand biće "Srbija 10 godina posle velike recesije: Snažan rast kao imperativ.

Tokom četiri dana biće organizovano 26 panela, tri plenarne sesije i šest specijalnih događaja. Ovogodišni KBF, prema rečima organizatora, izazvao je do sada najveće interesovanje učesnika. Prvog dana foruma, pored premijerke Ane Brnabić govoriće i ministar finansija Siniša Mali, dok je za drugi dan foruma najavljeno učešće ministarke građevinarstva, saobracahaja i infrastrukture Zorane Mihajlović, ministra rada Zorana Đorđevića, ministra za inovacije i tehnologiju Nenada Popovića.

Prvi put na forumu kao specijalni gost biće i generalni direktor za proširenje pri Evropskoj komisiji Kristijan Danijelson.

#Kopaonik

'