AKTUELNO

Otac vođa "škaljarskog klana" Veselin Vesko Vukotić i pripadnik "kavačkog klana" Milo Ilić likvidirani su u razmaku od samo desetak dana na potpuno isti način u Crnoj Gori.

I dok crnogorska policija intenzivno radi na utvrđivanju identiteta osobe koja je juče oko 16.30 upucala Mila Ilića (28) u u Ulici oktobarske revolucije u Podgorici, zbog čega je podelila javnosti snimak osumnjičenog napadača, nemoguće je ne primetiti isti recept prema kom se pripadnici suparničkih grupa obračunavaju.

Foto: Printscreen Facebook/Privatna arhiva

Podgoričanin Milo Ilić (28), koji se u policijskim evidencijama vodi kao pripadnik "kavačkog klana", juče popodne je parkirao svoj džip ispred jedne podgoričke kladionice. Sve je izgledalo naizgled uobičajeno - Ilić je otišao do kladionice u uputio se nazad ka svom vozilu. Međutim, tu ga je čekao maskirani napadač sa kačketom, koji je otvorio vatru na Ilića.

Najpre ga je pogodio sa pet hitaca, nakon čega je Ilić pokušao da pobegne. Kako je već bio ozbiljno ranjen, nije daleko odmakao, a ubica ga je izrešetao sa još desetak metaka i potom pobegao u nepoznatom pravcu. Na licu mesta pronađeno je 15 čaura.

Policija je potom opkolila ceo kraj, tražeći intenzivno tragove koje bi mogle da ukažu na to ko je ili makar gde se krije ubica. Nekoliko sati kasnije, privedene su i osobe za koje se smatra da su pripadnici ili saradnici suparničkog škaljarskog klana.

Foto: E-Stock/Petar Jovanović

Na isti način pre samo deset dana ubijen je Vesko Vukotić (61), otac Jovana i Igora Vukotića koji se smatraju vođama suparničkog, "škaljarskog klana".

Vukotića je napadač sa kačketom sačekao ispred kuće u Dobroti i potom ispalio više hitaca dok se on kretao ka svom automobilu. Od zadobijenih povreda Vukotić je preminuo kasnije u bolnici, a policija je u međuvremenu blokirala ceo kraj pretresajuće sve prolaznike i sva vozila koja su se našla u blizini.

I Vukotićev i Ilićev egzekutor nosili su kačket, išli su peške i po svemu sudeći dobro su znali navike i kretanje svojih meta, zbog čega tamošnji istražni organi smatraju da se radi o profesionalnim ubicama.

Sa likvidacijom Veska Vukotića bilo je jasno će se rat kavčana i škaljaraca nastaviti možda jačim intenzitetom nego što je to bio slučaj do sada, a tome u prilog govore i čitulje koje su Vukotićevi bližnji uz preteći ton objavljivali u novinama.

- Ponestalo mi je reči! Nismo stigli da se oprostimo pred tvoj večni odlazak na junačko Čevo. Tvoja smrt danas je probudila ono što sam godinama umirivao u sebi. Svako zna šta mu je činiti. Obraz ćemo sačuvati kako si nas učio celog života, a život je prolazan - neke su od reči kojima su se oprostili Vukotićevi sinovi.

Foto: Tanjug

Crnogorska policija sada intenzivno radi na rasvetljavanju ova dva ubistva, razgovarajući sa bezbednosno interesantnim osobama koje se dovode u vezu sa klanovima. Uzimaju se snimci sa sigurnosnih kamera koje su mogle da snime kretanje ili lice napdača, a pojačano je i njihovo praćenje.

Inače, rat ova dva klana buknuo je 2014. godine, a prethodila mu je krađa 300 kilograma kokaina u Valensiji. Za proteklih pet godina smatra se da je rat pokosio više od 40 života, a iz Crne Gore prelio se u Srbiju ali i druge evropske države.

Pročitajte još: IDOLI SU MU BILI UBIJENI MUŽEVI DVE NAŠE POZNATE PEVAČICE: Milo Ilić, poslednja žrtva rata kavčana i škaljaraca, gajio je imidž opasnog momka i želeo da dostigne svoje uzore

#Crna Gora

#Ubistvo

'