AKTUELNO

U Srbiju je u prošloj godini ušlo tri i po milijarde evra direktnih stranih investicija, rekla je premijerka Ana Brnabić i istakla da je tome najviše doprineo predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

- Najvažnija pomoć Vladi Srbije u dovođenju stranih investitora i otvaranju novih radnih mesta bila je upravo od predsednika Republike jer je on svojim kredibilitetom i poštovanjem koje uživa u celom svetu svaki put pozivao strane partnere da investiraju u Srbiji - rekla je Brnabić juče u Somboru gde se u okviru kampanje "Budućnost Srbije" obratila građanima.

Premijerka je navela i da je od 2012. godine otvoreno 700.000 radnih mesta, te pomenula da se danas navršava tačno dve godine kako je došla na čelo Vlade.

- Dve godine od kad imam najveću čast na svetu da radim za svoju državu Srbiju i svoj narod. Dala sam sve od sebe i nastaviću da dajem sve od sebe - istakla je premijerka.

Navela je da je na toj poziciji, pre svega, zahvaljujući bezgraničnom i ogromnom poverenju koje joj je pružio predsednik Vučić.

Na tome je, kako je rekla, zahvalna i njemu i građanima koji su verovali da tim nakon Aleksandra Vučića, koji je bio najbolji predsednik Vlade decenijama unazad u Srbiji, može da nastavi da nadograđuje sve ono što je on uradio.

- Za mene lično bio je ogroman izazov pokazati da možemo da nastavimo da radimo nesmanjenom brzinom, da možemo da nastavimo da imamo fiskalnu disciplinu, da možemo da nastavimo brzo da radimo na našoj infrastrukturi, putevima, železnicama, školama, bolnicama, reformi obrazovanja, da jačamo našu ekonomiju, dovodimo investitore i otvaramo nova radna mesta.... - rekla je Brnabić.

Još jednom je zahvalila predsedniku Vučiću za svu podršku koju je pružio njoj i njenom timu u trenucima kada je bilo teško i kada su mnogi sumnjali i očekivali "da ćemo pasti".

- Nismo pali. Učili smo svaki dan, držala nas je ljubav prema našoj zemlji i građanima - rekla je Brnabić i ponovila da će i ubuduće nastaviti da daje sve od sebe da Srbija nastavi da se razvija.

#Ana Brnabić

#Ekonomija

#investicije

'