AKTUELNO

Sva javna i javno-komunalna preduzeća i zimske službe u Beogradu rade maksimalnim kapacitetima.

U Beogradu je počela popodne da pada ledena kiša, posle dvodnevnih snežnih padavina, a gradonačelnik Siniša Mali je poručio da će svi raspoloživi kapaciteti biti na ulicama sve dok sneg ne bude očišćen.

- Svi putevi prvog stepena, odnosno oni kojima ide javni gradski prevoz,  očišćeni su. Službe održavaju te ulice i čiste saobraćajnice drugog i trećeg prioriteta - rekao je gradonačelnik.

Mali je apelovao na gradjane da ne izlaze iz svojih domova i da se što manje kreću s obzirom na kišu koja će se odmah lediti, jer je temperatura asfalta minus pet.

On je dodao da će i dalje sve službe dežurati, mehanizacija će ostati na ulicama, a smene, u kojima je angažovano 2.300 ljudi obavezno će se preklapati.

Gradonačelnik je kazao i da će Parking servis anagažovati i dodatne omladince, a za sada ih ima 210, koji će čistiti sneg sa parking mesta i trotoara.

- Posuli smo ulice natrijum-hloridom i kalcijum-hloridom, i treću noć zaredom borićemo se protiv snega, a ulice će biti čiste - rekao je Mali, i dodao da je malo gradova poput Beograda, u kome su četiri sata nakon prestanka padavina očišćene ulice prvog prioriteta, a za 48 sati drugog.

On je upozorio da će inspekcije od sutra krenuti u kontrolu prilaza vrtićima, ustanovama, školama. Pozvao je i građane da ukoliko mogu, očiste sneg ispred svojih zgrada.

Mali je najavio i da će Grad uskoro dobiti 18 autočistilica, kao i 10 velikih kamiona, koji će zimi služiti za odvoženje snega.

Okosnicu zimske službe čine Beograd put, Gradsko zelenilo, Gradska čistoća i Parking servis.

Autor: G.N.

'