AKTUELNO

Vladimir Milisavljević (43), zvani Vlada Budala, pripadnik zemunskog klana, koji je u Španiji osuđen na 22 godine, robija u najozloglašenijem zatvoru u Španiji, a cimeri su mu okoreli kriminalci, među kojima su i teroristi Islamističke države!

Milisavljević se godinama nalazi u najčuvanijem zatvoru Zuera u Saragosi i jedan je od 50 najopasnijih osuđenika, koji se nalaze pod strogim merama, preneli su španski mediji.

- U zatvoru Zuera robijaju okoreli kriminalci, ubice, ali i teroristi. Smatraju se ekstremno opasnim i smešteni su u posebnom paviljonu ovog zatvora. Milisavljevićev deli životni prostor sa čak pet islamista, među kojima je i Muhamed el Garbi, jedan od vođa islamista iz Maroka, koji je nameravao da se pridruži pobunjenicima u Siriji, ali je 2015. uhapšen. Osim njega, u istom paviljonu je i Danijel Fernandez Asena, koji je osuđen na četiri godine kao džihadista, ali i terorista Fransisko Mugika Garmendija, zvani Pakito, koji je bio na čelu organizacije ETA, koja se borila za nezavisnost Baskije od Španije - preneli su španski mediji.

Kako dodaju, Milisavljevićevi cimeri, ali i on sam, 24 sata su pod budnim okom stražara.

- Često se dešavaju incidenti. Problem je što teroristi i u zatvoru glume vođe, pa oko sebe okupljaju druge zatvorenike i stvaraju grupe, koje često izazivaju pobune i nemire. Recimo, često štrajkuju glađu - pišu mediji.

Vlada Budala, koji ima pozamašan kriminalni dosije, u najopasniji zatvor dospeo je 2012. godine, kada je zajedno s Lukom Bojevićem uhapšen u Valensiji, zajedno sa još dva člana zemunskog klana, zbog kriminalnog udruživanja i oružja.

Bojović i Milisavljević su u novembru 2015. pravosnažno osuđeni u Španiji. Obojica su dobila po 18 godina zbog kriminalnog udruživanja i oružja, a Vlada Budala je, pored toga, dobio još četiri godine zbog prikrivanja ubistva Milana Jurišića.

Srbin mu bio cimer - IGOR RUS U ISTOM KAZAMATU

Državljanin Srbije Norbert Feher (38), ovdašnjoj javnosti poznatiji po imenima Igor Srbin i Igor Vaclavić, koji je uhapšen u Španiji decembra 2017. godine , takođe je boravio u zatvoru Zuero. Naime, on je lišen slobode nakon pucnjave u kojoj su ubijene tri osobe, a među njima su i dvojica pripadnika španske civilne garde. Višestruki je ubica i ima 18 identiteta. Igor Rus je pre mesec dana premešten u drugi zatvor.

Bivši prijatelj optužio Milisavljevića - POJEO JE GULAŠ OD JURETA

Za smrt Milana Jurišića Jureta u Španiji se sudilo i Luki Bojoviću, ali je on oslobođen, dok je Vladimir Milisavljević kažnjen sa četiri godine zatvora zbog prikrivanja tog zločina. - Jurišić je, kao i Milisavljević, bio pripadnik zemunskog klana. O njegovoj sudbini ništa se nije znalo sve dok Sretko Kalinić nije otkrio da je Jurišić ubijen 2009. u jednom stanu u Madridu. Na mapi je istražiteljima pokazao odakle je s mosta u reku Manzanares bačeno Jurišićevo raskomadano telo. Istražitelji su tada pretražili rečno korito i pronašli kosti, za koje je utvrđeno da su Jurišićeve - podseća sagovornik i dodaje: - Kalinić je ispričao i da su Jurišićevo telo posle ubistva raskomadali, pokušali da samelju u mašini za meso, ali da se ona zaglavila jer je Jurišić u telu imao metak. Otkrio je i da su od delova tela skuvali gulaš i navodno ga poslužili Milisavljeviću, jer ih je nervirao zato što je „previše vodio računa o svom izgledu i uvek bio doteran“.

#Vlada Budala

#Zatvor

#Zemunski klan

#Španija

'