AKTUELNO

Veoma je važno uvažavati ljudska prava, rekao je predsednik opštine Mionica Boban Janković na programu povodom Međunarodnog dana ljudskih prava u Kulturnom centru Mionica.

Program povodom Međunarodnog dana ljudskih prava u Kulturnom centru Mionica počeo je premijerom igrokaza konceptualne umetnice Zagorke Stojanović ''Dom'' u izvođenju dece Mionice, polaznika škole glume.

Foto: Foto/Opština Mionica

Nakon toga održano je predavanje Dragane Aleksić, porodične savetnice i autorke knjige "Umetnost komunikacije sa decom'', kada su prisutni na konkretnim primerima dobili savete kako malim promenama u načinu na koji razgovaramo sa decom modu da postignu velike rezultate i izgrade međusobno poverenje.

Foto: Foto/Opština Mionica

Program je završen panel diskusijom na temu ''Zdravo detinjstvo'' u kojoj su učestvovali konceptualna umetnica Zagorka Stojanović, porodična savetnica Dragana Aleksić i predsednik opštine Mionica Boban Janković.

Foto: Foto/Opština Mionica

- Budimo u svrsi naše dece, njima pripada budućnost Srbije - zaključio je predsednik opštine Mionica Boban Janković i dodao da zdravo društvo počiva na zdravom vaspitanju.

Radionicu na temu "Stop nasilju". 

Učenici Osnovne škole ''Milan Rakić'' u Mionici su prošle i ove sedmice učestvovali na nekoliko tematskih radionica, na kojima su imali priliku da pokažu svu svoju kreativnost. Predstavnici Učeničkog parlamenta su uz pomoć rukovodstva Škole organizovali radionicu na temu "Stop nasilju". 

Foto: Foto /Opština Mionica

- Najpre se razgovaralo o različitim vidovima nasilja, a potom su đaci  izradili panoe sa porukama koje ukazuju na važnost ljubavi, drugarstva, poštovanja, tolerancije i uvažavanja različitosti - rekao je Janković.

Prema njegovim rečima, za učenike mlađih razreda su priređene likovne radionice na kojima su izrađivali praznične čestitke koje će uskoro predstaviti na tradicionalnom Novogodišnjem bazaru na Trgu vojvode Mišića. 

Foto: Foto /Opština Mionica

Kako se navodi u saopštenju, aktivni su bili i prvačići koji su u okviru projektne nastave od različitog materijala pravili slova i priredili izložbu ''Naša slovarica'', dok su na radionici „Kako vidim Vuka“ crtali velikana srpskog jezika, filologa i reformatora Vuka Stefanovića Karadžića.

Foto: Foto /Opština Mionica

#Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama

#Opština Mionica

'