AKTUELNO

Iran negira da je ukrajinski avion koji se srušio u blizini Teherana pogodila raketa i takve tvrdnje predstavljaju oblik psihološkog rata, izjavio je portparol iranske vlade Ali Rabijeji, prenela je državna TV.

- Svi ti izveštaji predstavljaju psihološki rat protiv Irana... sve zemlje čiji državljani su bili u avionu mogu da pošalju svoje predstavnike i mi pozivamo i 'Boing' da pošalje svoje ljude kako bi se uključili u proces ispitivanja crne kutije - kazao je Rabijeji, prenosi Rojters.

Šef iranske Organizacije za civilnu avijaciju Ali Abedžadeh danas je demantovao, kako je rekao, "nelogične glasine", da je ukrajinski putnički avion koji se srušio u blizini Teherana pogođen raketom, javila je poluzvanična iranska agencija ISNA.

Foto: Tanjug AP/Mohammad Nasiri

- Sa naučnog gledišta, nemoguće je da je raketa pogodila ukrajinski avion, pa su zato takve glasine nelogične - citirala je agencija reči Ali Abedžadeha, prenosi Rojters.

Posle objave nedeljnika "NJuzvik", i agencije AP i Rojters su javile, pozivajući se na američke zvaničnike, da je iranska protivvazdušna raketa slučajno oborila ukrajinski avion koji se srušio nedaleko od Teherana u sredu ujutru.

#Iran

#pad aviona

'