AKTUELNO

Sinoćno ubistvo mladog Somborca Marka Đurovića (28) i dalje je glavna tema u Somboru. Građani su u šoku da se tako surov zločin dogodio njihovom gradu, nedaleko od centra, na prometnom bulevaru, a komšije i prijatelji pokojnog mladića u neverici da ga više nema, uz samo jedno pitanje - zašto je ubijen?

- Vrtim od preksinoć po glavi zbog čega bi neko naudio Marku, koga svi znamo kao dobrog, mirnog i finog momka iz kraja. Poznavao sam ga, bio je izuzetno lep i zgodan dečko, devojke su ga obožavale. Redovno je išao u teretanu, i zbog kondicije i zbog izgleda, kaže jedan od njegovih poznanika. U ulici Roze Luksemburg, na periferiji Sombora, muk.

Retki prolaznici uglavnom odmahuju rukom, ne želeći išta više da kažu do „tragedija“. Ispred kuće žalosti, na broju 21, nema nikog. Ni ispred susednih. Kapija je otključana, na vratima se pojavila Markova majka. Vidno skrhana, samo je izgovorila da joj suprug nije kod kuće i da ne želi ništa da kaže za novine i odmah se vraća u kuću.

- Molim vas, pustite nas da tugujemo, porodica ne želi da daje nikakve izjave, kratko je dodala mlađa žena, koja se, potom, pojavila na vratima.

Na ulici, nedaleko od kuće Đurovića, srećemo komšiju koji skuplja novac za pomoć porodici pokojnog Marka.

Foto: Facebook.com

- Idem od kuće do kuće i plačem... Plaču i svuda gde odem. Ovo je ogromna tragedija, ne znam kako će njegovi sve ovo izdržati. Marka znam, bio je divan i dobar mladić. Jedno vreme je radio kao konobar na Malti, gde mu je i otac bio. Onda se nešto razboleo i više nije odlazio. Bio je primeran mladić, ne znam zašto bi neko poželeo da ga ubije, priča, kroz suze, komšija Đurovića.

U apoteci na Prvomajskom bulevaru, gde je nakon ranjavanja povređeni mladić potražio pomoć, sama jedna apotekarka.

-Da, ovde je preminuo, nažalost. Nisam bila u smeni, koleginice su mi ispričale. Navodno je ranjen malo dalje, kratko je rekla apotekarka.

Nekoliko prolaznika, na pitanja o ovom monstruoznom ubistvu, kažu da ne znaju ništa više osim onog što su pročitali na portalima.

Istraga za sada tapka u mestu.

- Nemamo nikakvih novih saznanja, osim toga da se ne radi o napadu migranata, kako su neki posumnjali, u prvi mah. Naime, potvrđeno je da je napadač pričao na čistom srpskom jeziku. U interesu istrage ništa više ne mogu da kažem, naveo je naš izvor.

Ubijeni mladić je, osim roditelja, iza sebe ostavio brata, koji živi u inostranstvu i sestru, koja je udata i takođe živi u Somboru. U momentu napada bio je u šetnji sa ocem.

#Marko Đurović

#Sombor

'