AKTUELNO

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović prisustvovao je danas plivanju za Časni krst na Dunavskom keju u beogradskoj opštini Grocka, a u ovoj tradicionalnoj trci na Bogojavlјenje učestvovalo je i 11 pripadnika MUP-a.

- Hoću da se zahvalim ovim sjajnim lјudima koji pokazuju kako se brani ono u šta mi kao narod verujemo i što poštuju tradiciju i kulturu našeg naroda. Naš narod je kroz istoriju uvek pokazivao jak duh, uvek smo se borili i izborili da nam bude bolјe, uprkos tome što nam nije uvek išlo ni najbolјe ni baš onako kako smo mi hteli - rekao je Stefanović, koji već četvrti put prisustvuje ovom takmičenju u Grockoj, i dodao da  i ova trka danas simbolično pokazuje upravo taj duh našeg naroda.

Foto: Tanjug/MUP Republike Srbije

Potpredsednik Vlade je istakao i da želi da podseti nadležne u opštini Grocka da moraju da rade još brže na rešavanjima pitanja vodovoda i kanalizacije, izgradnji nove fabrike za prečišćavanje vode, novog doma zdravlјa i drugim projektima za građane i da pokažu u tom radu  baš takvu hrabrost kakvu će danas pokazati lјudi koji danas ulaze u vodu.   

Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije

U takmičenju u Grockoj učestvovala su 52 takmičara, a prvi je do Časnog krsta doplivao sedamnaestogodišnji Dušan Lukić, kojem je Stefanović uručio zlatni krst.

Foto: Tanjug/MUP Republike Srbije

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Milosav Miličković uručio je srebrne krstiće desetogodišnjoj Anastasiji Petrović i Marku Antiću, koji nisu plivali, ali su ušli u vodu.

#Nebojša Stefanović

#Plivanje za časni krst

'