AKTUELNO

Grčka policija istražuje da li incident koji se dogodio u nedelju u Atini, kada su uhapšena tri naoružana Srbina, ima veze sa likvidacijom Igora Dedovića i Stevana Stamatovića, pripadnika škaljarskog klana u restoranu u prestonici Grčke.

Kako pišu grčki mediji, uhapšeni Srbi imali su pištolje na kojima su bili obrisani serijski brojevi, a policija ih je nakon saslušanja pustila na slobodu!

Tri muškarca, pod dejstvom alkohola, uhapšena su zbog incidenta koji se dogodio tog dana u zoru. Oni su, naime, ušli u jednu lokalnu kafeteriju u mestu Glifada. Uzeli su jaknu jednom gostu koji je odmah krenuo za njima.

Videvši da je jedan od njih naoružan, pozvao je policiju koja ih je ubrzo pronašla i privela. Inače, dok su bežali grčkim organima reda, jedan od muškaraca bacio je pištolj, dok je drugi, koji inače ima u svom vlasništvu, zadržao. Prilikom hapšenja utvrđeno je da su na oba pištolja obrisani serijski brojevi.

Jedan od uhapšenih rekao je policajcima da je Srbin, a druga dvojica da su Hrvati. Odmah su izvedeni pred sud na kome su im određene, kako su to grčki mediji preneli, "restriktivne mere" i naređeno im je da pojave u odeljenju za bezbednost na području svog prebivališta.

U međuvremenu, policija je utvrdila da su podaci koje su dali o sebi lažni, a proverom njihovih otisaka ustanovljeno je da su dvojica Hrvata zapravo Srbi, stari 34 godine, za koje postoje nalozi za međunarodno hapšenje i to zbog umešanosti u zločinačko udruživanje i zbog slučajeva u kojima se povezuju sa drogom!

Naravno, u odeljenje za bezbednost se nikada nisu javili.Podsećanja radi, u nedelju popodne, nešto posle 18 sati, u atinski restoran ušetala su četiri napadača. Prišli su stolu za kojim su sedeli Igor Dedović, jedan od vođa škaljarskog klana, i Stevan Stamatović, prvi čovek zagoračke grupe, sa suprugama i decom i otvorili vatru.

Sa više desetina hitaca usmrtili su crnogorske krimnalce, a u pucnjavi je ranjena i supruga jednog od njih. Žene su kasnije ispričale da ne znaju ništa o poslovima svih muževa, da su u Grčku stigle turistički, a jedna od njih kazala je da zna da joj je muž traženi kriminalac.Grčka policija saopštila je da su u pucnjavi učestvovale najmanje četiri osobe koje su se sa lica mesta odvezle džipom. Snimile su ih nadzorne kamere.

#Ubistvo

'