AKTUELNO

Još prošlog meseca indonežanske društvene mreže bruje o kontroverznom venčanju u Južnom Sulavesiju, na kojem je 103-godišnji holandski kolonijalni ratni veteran nedavno oženio 30-godišnju ženu.

Fotografije i video zapisi para s njihovog venčanja već više od nedelju dana izazivaju ogorčenje i šaljive komentare na društvenim mrežama.

Bilo je i onih koji ne mogu da veruju da je venčanje bilo stvarno, ali nekoliko indonežanskih novina potvrdilo je da je 103-godišnji Puang Kate oženio 30-godišnju Alu Alang u okrugu Siva.

Mladoženja, koji je navodno udovac, borio se u holandskom kolonijalnom ratu (1945 - 1949), prenosi Oddity Central.

"Da, istina je. Venčanje je održano danas popodne u mladinoj kući u ulici Jalan Galico", rekao je za Liputan rođak mladoženje Aju Angreni Mučtar.

"Ne znam njegovo tačno godište, ali on je definitivno stariji od 100 godina, on je holandski kolonijalni ratni borac. Njegova supruga još je u dvadesetim godinama."

Tribunn News kasnije je otkrio pravo godište mladenaca, a 73-godišnja razlika mnoge je zaprepastila u azijskoj zemlji.

Na Fejsbuku i Tviteru podeljeni su video zapisi na kojima se vidi kako starog mladoženju pridržava mladić dok korača niz prolaz u susret svojoj mladoj ženi, čime su još jednom dovedeni u pitanje dogovoreni brakovi.

Zanimljivo je da, prema izveštajima lokalnih medija, suma novca koju je Kate platio porodici svoje mlade uopšte nije bila visoka.

Navodno je platio samo 5 miliona rupija (oko 312 evra), a dao je i zlatni prsten. Njih dvoje trenutno žive u mladoženjinoj kući u Južnom Sulavesiju.

#Južni Sulavesi

#Puang Kate

#Venčanje

'