AKTUELNO

Petak 13. smatra se najnesrećnijim danom u godini i mnogi ga se boje, budući da se kroz istoriju pokazalo da su se mnoge loše stvari desile baš na taj dan. Zbog toga mnogi preduzimaju posebne mere toga dana, odlažu puteve i bitne poslove, a mi smo proverili koliko su pevačice sa naše scene sujeverne i kako provode današnji dan.

- Nisam sujeverna, ali i jesam, ne znam kako bih to objasnila... Petak 13. ima neku svoju simboliku. Taj dan se trudim da budem sa svojim najmilijima, kod kuće, ne izlazim tog dana - ako moram na put, Bože moj, šta da radim... Ali ne radim nešto što bih mogla i sutra - priznala je Indira Aradinović Indi, dok Kija Kockar priznaje da nije imala pojma da je baš danas petak 13.

Foto: Andrej Nihil

- Ne plašim se. Ne bih ni znala da je petak 13., da mi niste rekli. Preživela sam ih očigledno više puta, pa ću i ovaj. Kod kuće sam danas i potrudiću se da ništa ne zapalim. A što se tiče situacija koje su mi se dešavale, iskreno, ništa ne pamtim.

Foto: E-Stock/Časlav Vukojičić

Veliku pažnju ovom danu ne pridaje ni Nikolina Kovač.

- Nisam zaista nešto posebno sujeverna, normalno funkcionisem kadgod je petak 13. i nemam neka loša iskustva vezano za taj datum, kod mene vlada pravilo energije - istakla je ona, a Anabela Atijas petak 13. te 1995. godine nikada u životu neće zaboraviti.

Foto: Instagram.com/nikolina.kovac

- Za mene je to datum kao i svaki drugi, nisam sujeverna. Operisana sam na petak 13. 1995. godine i sve je odlično prošlo! I mogu vam reći da mi je danas jako lep dan.

Foto: Pink.rs

Dragica Radosavljević Cakana priznala je da ju je danas poterao maler, ali kaže da ne želi da se stresira, već veruje da je sutra čeka novi, mnogo lepši dan.

- Nisam sujeverna, iako ponekad za stvari koje ne uspem da uradim ili krene naopako, mogu da krivim tako neke petke 13. ili tako retrogradne merkure itd. (smeh)! Nisam, tj. ne sećam se da sam imala neki problem zadnjih par god, ali danas mi se pokvario usisivač i mašina za veš, nešto lupa, a vrata od garaže ne rade! I dalje nisam sujeverna i neću to pripisati ovom danu već lošoj sreći danas. Ja ću ono staro - sutra je novi dan i sve će biti lepo!

Foto: Pink.rs/S. Kuvekalović

U razgovoru za naš portal i Zlata Petrović istakla je da uglavnom nije sujeverna, ali da je tokom života naučila da prati znakove kraj puta, kao i da joj je 13 zapravo srećan broj.

- Ja taj broj 13. najviše volim, jer sam rođena 13. jula. Kad god igram nešto, uvek idem na tu trinaesticu... Sećam se, par puta kada je neko igrao rulet, pa kažu:"Ajde, kaži broj", ja kažem 13 i dobiju! Nekada sam sujeverna, nekad nisam, sve zavisi od situacije, od mog psihičkog stanja (smeh)! Došli smo nekom svojom ulogom ovde, dobili smo neki kod na samom rođenju... Možda pratim samo neke druge znakove, kada nešto sanjam, nešto mi se prikaže, pokaže u bilo kom smislu. Dok sam bila mlađa nisam toliko obraćala pažnju, ali sam vremenom bivala starija, mudrija, pa obratila pažnju i na to. Sećam se, jednom mi je i menadžer rekao:"Nemoj, molim te, da krenemo na petak 13., baksuzno je to", ja kažem:"Baš namerno ćemo da krenemo upravo zbog toga", i bilo je super!

Foto: Pink.rs/S. Kuvekalović

Autor: D.T.

#Anabela Atijas

#Dragica Radosavljević Cakana

#Indira Aradinović Indi

#Kija Kockar

#Nikolina Kovač

#Zlata Petrović

'