AKTUELNO

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić poručio je da nema potrebe za stvaranjem zaliha.

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je da namirnica ima dovoljno, da razume strah kod ljudi, ali da nema potrebe za stvaranjem ličnih zaliha.

- Situacija jeste ozbiljna i zahteva ozbiljan pristup, ali svaka panika će doprineti tome da bude gore i teže nego što realno jeste - rekao je Ljajić i istakao da je najvažnije da se građani ponašaju odgovorno i slušaju preporuke struke, vlasti i nadležnih institucija.

Ljajić je rekao da za sada ne postoji nikakva zabrana za rad trgovina, apoteka, supermarketa, ali da proces rada u njima mora da bude prilagođen vanrednom stanju, odnosno da u objektu ne bude više od 50 ljudi ukupno sa svim zaposlenima.

Na pitanje kako će se to kontrolisati, Ljajić kaže da će sve nadležne inspekcije biti na raspolaganju, kao i policija koja je, kako je rekao, ključna u tome da se poštuje ova uredba.

Naveo je da se za sada ne razmišlja o tome da trgovinski lanci ne rade nedeljom, dodajući da se suočavamo sa drugim problemom - snadbevenost ljudi.

- Vidite kakva je panika zavladala. Na svu sreću, situacija je danas bolja nego što je bila - rekao je Ljajić i dodao da su u kontaktu sa velikim trgovinskim lancima koji pokrivaju manje-više teritoriju cele Srbije, da je snadbevnost redovna, ali ne i kupovina, jer je veća potražnja za osnovnim životnim namirnicama.

#Rasim Ljajić

#koronavirus

'