AKTUELNO

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić rekao je za televiziju Pink da se život u prestonici od danas dodatno menja i da će od 20 sati neće više raditi gradski prevoz.

“Treće smene u fabrikama prilagodićemo zabrani kretanja, i obezbedićemo poseban prevoz za njihove zaposlene. Sačekali smo dva dana kako bi se svi organizovali i večeras javni prevoz prekidamo”, rekao je Vesić.

Kako kaže, svi ugostiteljski objekti na teritoriji Beograda rade do 19 sati, kao i da je komunalna policija potvrdila da do sada nije bilo incidenata, da svi su poštovali ovu odluku.

“Sve komunalne službe grada rade. Mi koristimo priliku da u toku noći dezifikujemo ulice hlorom i dodatno ćemo ih dezinfikovati, i u narednih sedam dana ceo grad će biti dezinfikovan”, rekao je Vesić.

On je rekao da grad Beograd planira i želi da se zavali svim herojima grada. 

Foto: TV Pink Printscreen

“Ova teška borba koju vodimo izrodila je mnoge heroje. Sve one koji rizikuju svoje zdravlje kako bi grad funkcionisao. To su ljudi koji su pokazali da vole svoj grad i svoj posao. Ustanovićemo nagradu “Heroj Beograda” koju ćemo deliti tim velikim herojima”, rekao je Vesić i dodao da na taj način žele da ljudima koji se u nevoljama pokažu da su veliki, pokažu da nisu zaboravljeni. 

Vesić je pozvao građane da i večeras izađu na svoje terase i aplauzom u 20 sati pozdrave medicinare, istakavši da su oni naši pravi heroji. 

#Beograd

#Goran Vesić

'