AKTUELNO

Doktorka je bila zaražena koronavirusom.

Ginekolog iz Niša, B. Lj. preminula je od posledica zaraze virusom korona - potvrđeno je Novostima u Vladi Srbije.

B. Lj. z Prokuplja, lekar na odeljenju ginekologije niškog Doma zdravlja, preminula je juče oko 16 sati na Infektivnoj klinici Kliničkog centra u Nišu. Telegraf prenosi da je ona bila u kontaktu sa ženom iz Lugana, i imala je dijabetes.

Foto: TV Pink Printscreen

Ona je u ovu zdravstvenu ustanovu primljena pre nekoliko dana zbog simptoma koronavirusa.  Stanje joj se pogoršalo pa je priključena na respirator, ali njen organizam nije uspeo da se izbori sa bolešću.

Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić

Doktorka je bila u kontaktu sa ženom iz Lugana, od koje se već zarazilo nekoliko osoba u Nišu. 

- Imala je temperaturu i sa njom radila pet dana. Nije prijavila da je bila u kontaktu sa ženom od koje se većina zarazila - kaže naš izvor i dodaje da je B. Lj. imala dijabetes. 

Ona je prva žrtva opasne zaraze u Nišu, a četvrta u Srbiji.

Vest je potvrdio i ministar zdravlja Zlatibor Lonačar koji je rekao da je žena na respiratoru bila od 21. marta.

 "Ona je bila na respiratoru od 21. marta, težak oblik, borili su se lekari, ali nažalost nisu useli da pomognu", rekao je Lončar. On je apelovao na građane da budu bez kontakta, kod svojih kuća i da poslušaju savete stručnjaka. "Da ne bismo dolazili u ovu situaicju, to je jedini način", rekao je Lončar. Do juče je na respiratorima bila 21 osoba, a Lončar kaže da su to teški pacijenti i da bitnijih promena do jutros nije bilo.

Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Inače, prema rečima njenih poznanika, B. Lj. je radila kao lekar u Prokuplju, a pre nekoliko godina je prešla u niški Dom zdravlja.Takođe, ginekološku praksu je obavljala i u jednoj privatnoj klinici.

Prvu žrtvu korona virus je odneo u petak, 20. marta. U Kliničkom centru Vojvodine umro je čovek iz Kikinde. Odmah sutradan, 21. marta na Klinici za infektivne i tropske bolesti Kliničkog centra Srbije umrla je baka od 92 godine. U ponedeljak, 23. marta u Kliničko-bolničkom centru "Dr Dragiša Mišović" umrla je žena stara 60 godina. 

#koronavirus

'