AKTUELNO

Iza sebe je ostavio suprugu i četrnaestomesečnog sina.

U Kliničko-bolničkom centru “Dragiša Mišović” u Beogradu, preminuo je Predrag Jevtić (39) iz Valjeva, dugogodišnji nastavnik veronauke u izdvojenim odeljenjima Osnovne škole “Mile Dubljević” iz Lajkovca.

Kako nezvanično saznajemo, Jevtić je bolovao od astme zbog čega je spadao u rizičnu kategoriju.

Kako mediji prenose, posle završenog Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta u Beogradu, postao je veroučitelj u lajkovačkim selima Bogovađa, Vračević, Bajevac, Markova Crkva, Ratkovac i Nepričava.

Eparhija valjevska, koja je nedavno ostala bez episkopa Milutina, koji je takođe preminuo od posledica virusa korona, objavila je da je Jevtić “učenicima više generacija prenosio znanje o nauci Hristovoj, jednako svedočeći sve jevanđeoske vrline.

- Nesebičan i spreman da u svakom trenutku pomogne i pruži ljubav svakoj duši koja je za njom vapila, da se žrtvuje za bližnjeg tokom celog zemaljskog života. Zbog toga je onima koji su ga poznavali nalikovao samom anđelu – ističu u Eparhiji valjevskoj.

Sahrana u krugu najbližih

U krugu najbližih, u skladu sa propisima u toku vanrednog stanja, veroučitelj Predrag Jevtić sahranjen je u utorak, u porodičnoj grobnici u selu Belić kod Valjeva.

#Smrt

#koronavirus

#veroučitelj

'