AKTUELNO

Pevač Đorđe David, nakon 16 dana borbe sa koronavirusom u bolnici, kaže da nikome ne želi tu vrstu iskustva.

- Svako ko ovo ne shvati ozbiljno ima ozbiljan problem u glavi – naveo je Đorđe David, koji se iz kućne izolacije uključio u emisiju "Vreme korone" na Televiziji Pink. Kako je rekao, ovo mu je prvi put da je za 55 godina bio u bolnici.

Kako kaže, za razliku od predsednika Fudbalskog saveza Srbije Slaviše Kokeze, koji je u početku imao blage simptome, on je imao izuzetno visoku temperaturu i "crne rupe" u sećanju.

Foto: TV Pink Printscreen

- Imam crne rupe - 24. marta, 25. marta i  26. marta se ne sećam. Imao sam izuzetno visoku temperaturu, do 39 stepeni. Svaki iole dublji udah izazivao je kašalj, koji kao da me neko cepao od Adamove jabučice do donjeg dela stomaka. Bukvalno polusvesno stanje u glavi zbog tog naprezanja. Kašalj je bio nenormalan i nekontrolisan – rekao je Đorđe David.

Đorđe David je rekao da je imao nenormalnan kašalj, te da su se stvari smirile kada je zbrinut na Institut za pulmologiji.

- Dobijao sam longacef svaki dan, sa rastvorom vitamina i minerala. to je počelo da radi svoje - kaže Đorđe David.

Kaže i da je čulo mirisa i ukusa izgubio 20. marta, a kada mu se vratilo sedam dana kasnije shvatio je da stvari idu na bolje.

Đorđe David kaže da je bodrio svoje cimere i dizao raspoloženje.

- Nisam ja tu bio jedini otac. Bio je tu i Aleksandar koji ima dvoje dece, Slaven koji troje dece...- kaže naš pevač i dodaje da mu je izlazak na vazduh bio šok za pluća.

Dobio je sledećeg dana i ekcem na koži, koji se povukao posle 24 sata.

Đorđe David je šokiran navodima pojedinaca da je uzeo novac da odglumi da ima koronu i da ode u bolnicu.

- Svi mislimo da smo Herkuli i najpametniji, a kada đavola čačkaš, on po tebe dođe. Sve ovo što nam govore treba da se sluša - navodi Đorđe David i savetuje građanima Srbije da ozbiljno shvate koronavirus.

#koronavirus

#Đorđe David

<
'