AKTUELNO

Nakon pauze uslovljene korona virusom, ponovo je počeo sa radom Muzejsko-turistički kompleks "Šargsnska osmica" na Mokroj Gori. Zaposleni su prethodne dane iskoristili da pripreme sve objekte, kako bi svi gosti bili maskimalno bezbedni.

"Preduzeli smo mere zaštite i bezbednosti u skladu sa odlukama nadležnih državnih organa i preporukama struke, kako bismo odgovorno i na najbolji način sačuvali zdravlje gostiju i zaposlenih u Mokroj Gori. Naši smeštajni i restoranski kapaciteti od 11. maja turistima će biti ponovo na usluzi", kaže Nebojša Mladenović, koordinator za Muzejsko-turistički kompleks "Šarganska osmica" u Infrastrukturi železnice Srbije.

Oprani su, očišćeni i dezinfikovani svi smeštajni kapaciteti i restorani u stanicama Mokra Gora, Šargan Vitasi i Jatare, kao i svi drugi turistički i ugostiteljski objekti u Muzejsko-turističkom kompleksu "Šarganska osmica".

"Sva oprema i inventar iz soba i restorana takođe su oprani i dezinfikovani. Na dva ulaza u kompleks stanice Mokra Gora (kod stanice i kod parkinga) postavljene su dezo barijere.Kada je o restoranskim objektima reč, u stanici Mokra Gora razdvojeni su ulaz i izlaz iz restorana. U svim ugostiteljskim objektima razmak između stolova biće dva metra, kako je to i predviđeno, jelovnici će biti papirnati i jednokratni, a restoransko osoblje imaće zaštitne maske i rukavice", kaže Mladenović.

Turisti i posetioci MTK "Šarganska osmica" imaju obavezu da poštuju sve mere zaštite i socijalne distance, kako bi se zdravlje ljudi sačuvalo od korona virusa. Očekuje se da i kompanija "Srbija Voz" u narednom periodu ponovo prugom uskog koloseka pokrene voz "Nostalgija", nakon čega će i ponuda Muzejsko-turističkog kompleksa u Mokroj Gori biti upotpunjena i opet na usluzi inostranim i domaćim gostima i posetiocima.

#Mokra Gora

<
'