AKTUELNO

Direktor Klinike za ginekologiju i akušerstvo Kliničkog centra Srbije Aleksandar Stefanović izjavio je da je u poslednjih mesec i po dana, koliko traje vanredna situacija zbog epidemije korona virusa, u toj ustanovi skoro duplo uvećan broj porođaja nego što je u normalnom stanju.

"Za poslednjih mesec i po dana smo imali 1.000 porođaja, a isto toliko smo imali za prva dva i po meseca od početka godine", naveo je Stefanović i dodao da je samo prethodnog dana bilo 25 porođaja.

Rekord za vreme trajanja vanrednog stanja je, kaže, 38 beba u 24 sata.Prema njegovim rečima, procedura u ustanovi je takva da se striktno poštuju sve mere i preporuke ministarstva zdravlja i da se ukoliko je bilo ko sumnjiv, sa njim postupa kao da je zaražen.

"Poslednjih sedam dana novina je da svi pacijenti koji dolaze na zakazane hospitalizacije moraju imati PCR negativan test što je još jedna mera prevencije da virus ne uđe na kliniku. Jednostavno, poštujemo mere kao da je pik epidemije", istakao je Stefanović.

On je naveo da će se od ponedeljka nastaviti procedura vantelesne oplodnje i dodao da će i za one koji budu želeli da dođu s tim u vezi važiti takođe negativan PCR test.

#Bebe

#stefanović

<
'