AKTUELNO

Doputovala je avionom na Skijatos.

Nakon slučaja porodice iz Beograda koja je "deportovana" iz Grčke nakon što je utvrđeno da je muškarac bio pozitivan na korona virus, prema pisanju tamošnjih medija kod još jedne naše turistkinje otkriveno je da je zaražena Kovidom 19!

Kako je prenelo više grčkih listova i sajtova, 1. jula su tamošnje vlasti obavile 1.400 molekularnih testova na putnicima koji su avionom stigli na neki od grčkih aerodroma, a pet lica bilo je pozitivno: po jedna ženska osoba iz Srbije, Švedske i Rumunije, kao i dvoje Grka koji su doputovali u domovinu.

Najveći problem je izazvala Šveđanka koja se nije pridržavala 24-časovne samoizolacije, već je pronađena kako se šetka Atinom. Na drugoj strani, grčki mediji prenose da je srpska državljanka kod koje je otkrivena korona doputovala avionom na Skijatos.

Da će sa porastom broja turista koji stižu u Grčku rasti i broj zaraženih potvrdio je i jučerašnji dan. Od 28 otkrivenih novozaraženih, skoro polovina, njih 13, bili su turisti koji su ušli u Grčku, a dva slučaja registrovana su na graničnom prelazu sa Bugarskom, Kulata - Promahonas, na kojem ulaze i srpski turisti.

Ipak, u ovom slučaju, nije obelodanjeno koje su nacionalnosti osobe koje su bile pozitivne na testu, ali je prema pričama naših turista, poslednjih dana pojačano testiranje srpskih državljana, verovatno zbog epidemiološke situacije koja trenutno vlada u Srbiji.Prema protokolu koji je na snazi u Grčkoj, svi kojima nalazi budu pozitivni na koronu trebalo bi da ostanu u nekom od hotela-karantina najmanje 14 dana, osim u slučaju da im je zdravstveno stanje takvo da zahteva hospitalizaciju.

#koronavirus