AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je na Bled, gde će se večeras sastati sa predsednikom Vlade Slovenije Janezom Janšom, a potom biti gost na svečanoj večeri koju Janša priređuje za šefove delegacija Evropske narodne stranke (EPP).

Uz predsednika Vučića na večeri će biti i predsednici vlada Bugarske i Mađarske Bojko Borisov i Viktor Orban.

Na Bledu se sutra održava 15. Bledski strateški forum (BSF), a Vučić će biti jedan od glavnih govornika na liderskom panelu "Evropa posle Bregzita i Kovida 19".

Na glavnom panelu putem video linka govoriće i predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) Tomas Bah i generalna direktorka Međunarodnog monetarnog fonda Kristalina Georgijeva.

Govoriće i premijeri Italije Đuzepe Konte, Češke Andrej Babis, Poljske Mateuš Moravejcki, Mađarske Viktor Orban, Hrvatske Andrej Plenković i domaćin Slovenije Janez Janša.

Vučić će po završetku zvaničnog panela imati odvojen sastanak sa izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom, što je posebno važžno zbog razgovora koji slede u Vašingtonu 4. septembra i tri dana kasnije, 7. septembra, u Briselu.

Na kraju posete predsednik Slovenije Borut Pahor prirediće svečani ručak u čast predsednika Srbije u vili Zlatorog na Bledu.

#Aleksandar Vučić

#Bled