AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je, pred vojnu vežbu "Sadejstvo 2020" na Pešteru, posetio Sjenicu, gde je razgovarao sa stanovnicima sela Doliće.

Vučić je stanovnicima Doliće, gde je posetio domaćinstvo Muriza Šabanredžovića, rekao da se nada da će do kraja godine biti potpisan auto-put Požega-Boljare.

- Onda bismo sve poprečne i okolne puteve morali da uradimo - kazao je Vučić i upitao stanovnike Doliće koji su im putevi najpotrebniji.

Kazao je da treba da dođe Goran Puzović i da će se završiti sve oko vode.

Vučiću su rekli da je potrebna izgradnja tri kilometra puta, kao i da taj potrebni put prolazi pored hotela.

Foto: TV Pink Printscreen

- Objasnite mi, Rasime, ovamo je Sjenica, ovamo Tutin - rekao je Vučić gledajući okolinu.

Vučić je zatim domaćine upitao zašto se Raždaginja zove Raždaginja i kazao da je to jedino mesto u Srbiji koje se baš tako zove!

Predsednik je ispričao da su tu nekada krčili šumu tako što su je palili pa da naziv sela potiče od reči žiće što znači paliti, spaljivati.

Vučić je građanima poručio:

Ne možemo da obećamo sve, ali ćemo da sednemo i da tražimo rešenja za jedan po jedan problem.

Vučić je pogledao mapu okolnih mesta, gde su potrebni putevi i rekao da su Putevi Srbije potrošili 22 milijarde dinara nego što je bilo predviđeno.

Foto: TV Pink Printscreen

- Sreća pa imamo dovoljno rezervi da to pokrijemo - kazao je Vučić i dodao da je porebno samo pogledati i šta se sve radi po Pešteru.

Vučić je rekao da je dogovoreno da se na proleće završi vodovod, putevi i struja.

- Da uradimo 13 plus 3 kilometra da bude završeno do 1. maja - rekao je Vučić, na šta je dobio aplauz.

Predsednik Vučić je, nakon telefonskog razgovora sa v. d. direktorom EPS-a Miloradom Grčićem, saopštio meštanima da će do 1. juna biti završena trafostanica.

Foto: TV Pink Printscreen

Doliće su sa predsednikom obišli i ministri Branislav Nedimović, Rasim Ljajić i direktor JP Putevi Srbije Zoran Drobnjak.

Predsednik Vučić je fotografije posete objavio na Instagramu, gde se vidi i njegov susret sa najvernijim čuvarem porodice Šabanredžović.

#Aleksandar Vučić

#Sjenica