AKTUELNO

Buvljak na severu zemlje nije prvi put poprište sukoba i krivičnog dela.

Ovog prepodneva na subotičkom buvljaku desio se obračun Kineskinja. Jedna od njih je izvukla makaze i ubola drugu, i sada se lekari bore za njen život.

Kako Pink.rs saznaje, incident se dogodio između 11 i 12 sati. Najpre je došlo do svađe dve kineske državljanke sa prebivalištem u Subotici i tada je Čen Z. (30) makazama napala Hua D. (39) i nanela joj teške telesne povrede u predelu stomaka i grudi.

Foto: TV Pink Printscreen

Incident se dogodio kod glavnog ulaza u buvljak, u delu na kojem se prodaju alati.

Zbog čega je prodavačica nasrnula makazama na sunarotkinju pokazaće istraga, a za sada postoje nagađanja da su se sukobile zbog privatnih ili poslovnih neslaganja.

- Od ranog jutra sam na buvljaku ali nisam ništa čuo i video. Ljudi pričaju da su se dve Kineskinje posvađale i da je jedna izbola makazama drugu. Nije ovo prvi put da se Kinezi svađaju, ali još nismo nikada čuli da se bodu i pokušavaju da ubiju jedni druge - kaže prodavac na buvljaku.

Foto: TV Pink Printscreen

Nije prvi sukob na subotičkom buvljaku

Buvljak na severu zemlje nije prvi put poprište sukoba i krivičnog dela, podseća "Blic".

Naime, krajem oktobra prošle godine dogodilo se ubistvo na ovoj pijaci zbog nerešenih razmirica dve porodice. Tada je u bolnici od zadobijenih povreda nožem preminuo Beriša Bedžet (62).

Tragediji je prethodila tuča dve porodice. Obe familije radile su na buvljaku i imale nesuglasice od ranije, najverovatnije zbog jedne ćerke, odnosno „buduće mlade jer jedna strana nije ispoštovala dogovor“.

Foto: pannonrtv.com

Pre 13 godina, 2007. godine mladić je na buvljaku u Subotici ubio devojku, a zatim je izvršio samoubistvo. U hali broj jedan, ljubomorni mladić je sa više hitaca iz pištolja ubio devojku koja je radila kao prodavačica u jednom od butika.

Određen pritvor uhapšenoj Kineskinji

U izveštaju subotičke policije navodi se da je određeno zadržavanje do 48 sati za Čen Z, nakon čega će ona biti privedena Višem javnom tužilaštvu u Subotici, a delo je kvalifikovano kao osnova sumnje za ubistvo u pokušaju.

U Policijskoj upravi su potvrdili incident koji se umalo završio tragično i navode da su uhapsili jednu osobu dok je druga sa teškim povredama u bolnici.

- Uhapšena je kineska državljanka Z. Č. (30) zbog sumnje da je izvršila krivično delo ubistvo u pokušaju. Sumnja se da je ona na subotičkom buvljaku makazama nanela povrede tridesetdevetogodišnjoj Kineskinji - kažu u subotičkoj policiji.

Inače, na subotičkom buvljaku među prodavcima je i više državljana Kine. Uglavnom prodaju sportske patike i raznu vrstu odeće i važe za mirne i zaštitnički nastrojene ljude prema drugima.

#Subotica

#buvljak