AKTUELNO

Nije im lako

Pevač Bora Drljača preminuo je danas u svom domu u 80. godini, nakon teške borbe sa opakom bolešću. Mnoge njegove kolege bile su šokirane vešću da njega više nema, te su se mnogi oglasili i oprostili od njega.

Foto: E-Stock

Čula sam, u šoku sam i tužna! Nisam znala da je baš toliko bio bolestan, non stop sam bila u rijalitiju zato i nisam bila u toku. Čula sam da je bio operisan. Bio je običan čovek iz naroda, retko kog kolegu sam volela i poštovala kao njega. Nikad nista ružno nisam doživela od njega. Mnogo se namučio u zivotu. Srela sam ga na Košutnjaku, nije izgledao najbolje, ali nije to želeo da pokaže. Ta prokleta bolest... Ode nam naš Bora. Meni je brat rođeni umro prošle godine i verujte mi da je ova vest skoro ista kao i kad sam to čula, skoro ga volim kao i njega sto sam volela. Mnogo mi je teško, bas sam potresena. On je čovek koji se sam dao voleti - rekla je Zorica Marković.
Ovo je jedna od najbolnijih smrti koja me je zadesila kada su kolege u pitanju! Potresena sam, ne znam koliko ću rečita moći da budem.. On je neko sa kim sa odrastala, sve svoje prve koncerte i velike i male nastupe imala sam sa njim... Ne znam ni sama koliko smo zajedno putovali, sendviča podelili i ručaka pojeli! To je bio čovek koji je sa lakoćom živeo, lakoćom pevao sa lakoćom ga je publika prihvatila i cela nacija zavolela. Tako je čini se neki dan kada smo se čuli rekao da je smrt sastavni deo života, bio je glasan, a otišao je tako tiho, teško mi je zaista. S lakoćom je i preminuo, a to je najbitnije jer se nije mučio - rekla je Goca Lazarević.
Neka počiva u miru, neka mu je laka crna zemlja. Ja sam trenutno u selu mnogo mi je žao, šokiran sam nisam znao da je tako ozbiljno bolestan - rekao je Miroslav Ilić.

Foto: E-Stock

Uh, čula sam da je bio bolestan, ali sam mislila da će se izvući jer je bio izuzetno pozitivan, tako da, gledajući i slušajući ga, sticao bi se utisak da mu bolest ne može ništa i da će doživeti duboku starost. Kad god bismo se sreli, pozdravljao me je početnim stihovima jedne od svojih poznatih pesama: „dobar dan, dobar dan, Smiljo veziljo.” Verovao je u svoj neodoljivi šarm, pa je takvu energiju i širio svuda oko sebe, a kroz vedre pesme, sa patriotsko-ljubavnim sadržajem, bez problema pridobijao simpatije, ne samo svojih brojnih zemljaka, širom sveta, već i nas kolega.. Bio je posvećen poslu i svojoj publici, pronalazio pesme koje su ležale njegovim vokalnim sposobnostima, bile su pevljive i u njegovoj interpretaciji postajale hitovi. Uspeo je da sačuva svežinu glasa i mladalački duh, koji su mu davali snage da putuje, do poznih godina. Slava mu – rekla je Gordana za 24sedam.
Danas je dan za odmor što bi rekao Bora Drljača. Počivaj u miru - napisala je Kija Kockar na društvenim mrežama.
Počivaj u miru Boki, stari vuče - napisao je Sloba Radanović na svom Instagram nalogu.
Zbogom, čika Boro - napisala je Olja Karleuša.
Uvek smo se smejali tvojim šalama i pričama, a imao si ih beskonačno! Neka ti je laka crna zemlja - napisao je Sloba Vasić.

Foto: Printscreen YouTube

Autor: N.V.

#Bora Drljača