AKTUELNO

Građani panično kupovali sve što im padne pod ruku!

Uoči najavljenog zatvranja Belgije iz glavnog grada ove zemlje stižu uznemirujuće fotografije praznih rafova u prodavnicama.

Foto: Pink.rs

Strahujući od eventualne nestašice tokom "lokdauna" koji će trajati više od mesec dana Belgijanci su pohrlili u prodavnice.

Belgijski premijer Aleksander de Kro najavio je večeras drastičnije mere zatvaranja Belgije u cilju suzbijanja širenja virusa Kovid19.

De Kron je naveo da je samo u posednjih nedelju dana 100 hiljada građana Belgije inficirano korona virusom, a da je zdravstveni sistem pred pucanjem.

"Trenutno postoji samo jedan izbor, a to je da svi podržimo zdravstveni sektor koliko god možemo. Moramo ograničiti naše fizičke kontakte što je više moguće. Moramo prekinuti rast epidemije i to radikalnim merama", poručio je de Kro.

Nove mere zatvaranja zemlje stupaju na snagu u nedelju uveče i trajaće do 13. decembra uz revidiranje nakon mesec dana.

Sve prodavnice koje nisu neophodne biće zatvorene, kao i frizerski i kozmetički saloni i druge uslužne delatnosti koji zahtevaju fizički kontakt.

Foto: Pink.rs

Rad na daljinu je obavezan, a kontakti ograničeni samo na jednu osobu u zatvorenom prostoru odnosno četiri osobe na otvorenom.

Jesenji školski raspust produžen je do 15. novembra.

Spoljne granice zemlje ostaju otvorene, ali je građanima preporučeno da ne putuju bez preke potrebe.

#Brisel

#prodavnice