AKTUELNO

"Obrazloženje Prištine da bi boravak Vesića na Kosovu i Metohiji bio „opasnost za bezbednost“ je toliko apsurdna da ne zaslužuje ozbilјan komentar", navodi se u saopštenju Kacelarije za KiM.

Onemogućavanje zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića da sa saradnicima prisustvuje obeležavanju Dana opštine Kosovska Mitrovica jeste najotvorenija demonstracija nespremnosti Prištine da doprinese stvaranju normalnih međunacionalnih odnosa i društvene klime na Kosovu i Metohiji, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Kako se dodaje, reč je i o najflagrantnijem kršenju sporazuma kojima se reguliše sloboda kretanja, a obrazloženje Prištine da bi boravak Vesića na Kosovu i Metohiji bio „opasnost za bezbednost“ je toliko apsurdna da ne zaslužuje ozbilјan komentar.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju će o najnovijem aktu samovolјe Prištine informisati predstavnike međunarodne zajednice na terenu i posrednike u dijalogu Beograda i Prištine.

Zaključuje se da saradnja Beograda i severnog dela Kosovske Mitrovice za cilј ima stvaranje normalnih uslova za život Srba u tom delu Kosova i Metohije, a svaka opstrukcija te saradnje je direktan napad na prava i položaj srpskog naroda u pokrajini.

#Goran Vesić

#Jarinje

#Kancelarija za Kosovo i Metohiju