AKTUELNO

Ponovo raste broj zaraženih, ali i broj pacijenata u bolnicama. Svakodnevno se apeluje na poštovanju mera, a ukoliko situacija nastavi da se pogoršava, moguće je pooštravanje mera.

Kod Dušice Spasić na TV Vesti danas je gostovao direktor KBC Zemun profesor doktor Dragoš Stojanović koji je istakao i da je u ovoj ustanovi povećan broj pacijenata.

Foto: TV Vesti

Situacija je sa dosta povećanim brojem pacijenata, posebno u poslednja dva, tri dana imamo veliki priliv za oko 30 posto. Nema pravila, reč je o pacijentima od 18 do 93 godine. Primetili smo da je dosta kraći period razvoja bolesti, nego ranije. U ovom trenutku, jutros je 250 pacijenata bilo u bolnici u Zemunu, to je oko dve trećine povećanja kapaciteta. Mi smo otvorili još jedan sprat - priča Stojanović.

Foto: TV Vesti

Kolege su već par puta rekle, kao da živimo u paralenim svetovima. Žao mi je što ljudi nisu motivisani, što ne mogu da vide kako to stvarno izgleda u crvenoj zoni, s čime se mi borimo da bi spasili nekome život. Malo nam treba, malo strpljenja i vremena, malo nam treba da dođemo do tog svetla na kraju tunela. 11 meseci, barem koliko ja pamtim, svaki put kada se pojavimo, insistiramo - maska, distanca, nema velikog druženja, odgovorno ponašanje... Ja više ne znam... Mi ispadamo sami pred sobom neozbiljni - govori direktor KBC Zemun.

TV VESTI GLEDAJTE KOD SVIH KABLOVSKIH OPERATERA U REGIONU!

mts - 111 / 794, Supernova - 011, SBB - 023, EON - 023, Total TV - 037, Orion - 603, Pošta net - 110

Pratite "TV Vesti" i na društvenim mrežama: Instagram i Youtube!

Autor: S. K.