AKTUELNO

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković rekao je nakon sednice Kriznog štaba da ugostiteljski objekti i tržni centri ostaju zatvoreni, kao i da u ovom trenutku imamo veliki broj novozaraženih, ali da se taj broj povećava minimalno.

-Sve mere su doprinele da nemamo nagli eksponencijalni rast, ali je broj visok. Potrebno je da nastavimo ovo što smo radili do sada i da se svi vakcinišemo. Vakcina je nešto što nas u ovom trenutku može izvući iz epidemije - rekao je Gojković.

Gojković je istakao da na sednici nije raspravljano o otvaranju ugostiteljskih objekata i tržnih centara.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

- Mere su takve kakve su i daju rezultate, da nemamo povećanje eksponencijalnog broja novozaraženih. Moraju svi da shvatimo da u ovom trenutku doprinose da nemamo veliko povećanje, a da nema mera bio bi mnogo veći broj. Do sledeće sednice i analize uopšte ne razgovaramo o popuštanju mera - istakao je on.

Na današnjoj sednici, kako je rekao, donete su i nove mere - đaci u manjim grupa moći će da dođu u školu, popravljaju ocene i budu ocenjeni.

Ministarstvo će, najavio je, u kordinaciji sa lokalnim samoupravama pokušati da iznađe mogućnosti da učenici, gde je neophodno da se ocene, a za to je potreban lični kontakt, dozvoli da to urade.

Vlada će uredbom, kako je objasnio, precizirati da svi oni koji budu potpuno vakcinisani, sa potvrdom o vakcinaciji iz Srbije, dobiju mogućnost da uđu u zemlju bez PCR testa i bez izolacije.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

-Samo oni koji su primili dve doze cepiva iz naše zemlje moćiće da uđu u Srbiju - istakao je Gojković.

Kako kaže, u zavisnosti od potreba i razmatranje o ozbiljnim stvarima sastaje se Krizni štab.

Kako je rekao Gojković, država čini sve da pomogne svima koji nemaju mogućnost da privređuju.

- Najbolji ekonomski podsticaj koji možemo da damo je vakcinacija - kaže Gojković i pozvao je još jednom građane da se vakcinišu protiv korona virusa.

#krizni štab

#sednica