AKTUELNO

Bilo mi je i drago i bolno kada se moja kćerka udala – pričao je Feđa.

Poznati glumac Feđa Stojanović preminuo je u 73. godini nakon što je izgubio bitku sa teškom bolešću. Feđa ja važio za prvaka Pozorišta Atelje 212, a evo kako je dospeo na tu scenu.

Foto: TV Pink Printscreen

Naime, glumac je nedavno u jednom intervju otkrio ko ga je doveo u čuveno pozorište.

U Atelje 212 sam na poziv Mire Trailović ušao još kao student. To je bilo nezaboravno. Svi ti veliki glumci i divni ljudi. Odmah su me primili kao sebi ravnog. A Mira je bila carica. Atelje 212 je tada bio svetsko pozorište. Proputovali smo pola sveta i imali smo tretman kao najveće zvezde. Posle Mire više nikad nije bilo tako. Atelje je tada bio avangarda u pravom smislu. Posle su mnoga pozorišta počela da mešetare i više se nisu međusobno razlikovala. Mislim da Atelje 212 mora da se vrati i postane hrabro, provokativno i beskompromisno pozorište – pričao je Feđa svojevremeno.

Stojanović je tom prilikom ispričao kakav odnos ima sa ćerkom Zojom.

Bilo mi je i drago i bolno kada se moja kćerka udala i odselila u Luksemburg. Lepo je što je sa čovekom koga voli i što živi u uređenoj zemlji. A bolno mi je što me ujutru ne dočekuje njen veseli smeh. Valjda to tako treba... Nas dvoje volimo iste stvari. Reku, more, događanja... Srećan sam što nije izabrala da bude glumica. To bi me ubilo kad vidim kako se muče ovi mladi ljudi i žive u lažnim iluzijama – ispričao je glumac.

Autor: P.R.

#Feđa Stojanović