AKTUELNO

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin gostovao je večeras u "Nacionalnom dnevniku" na TV Pink i na samom početku komentarisao hapšenje inspektora SBPOK-a Božidara Stolića.

Sve što se tiče hapšenja Stolića je predmet dalje istrage. Mi sada proveravamo kakve su se poruke razmenjivale, s kim, dokle je to išlo... Bilo je i težih i opasnijih trenutaka u borbi s ovom bandom koju su predvodili Belivuk i Miljković, ali u moralnom smislu gotovo da nije bilo, ovo je verovatno najteži trenutak. Ne za mene... Ja sam te ljude upoznao pre nekoliko meseci, sa njima sam radio, delio hleb, strahove, radosti, ali on je s tim ljudima živeo i s tim ljudima proveo radni vek. Oni su se oslanjali jedni na druge, išli su na rođendane, slavlja, veselja, tugovali su zajedno, radovali se zajedno... I onda se osvrnete oko sebe i vidite da je to čovek koji je za novac prodavao vaše aktivnosti. Mislim da je ovo najteži trenutka. Ono što je važno je da je taj kanal presečen. Ja ne mogu da garantujem da je to jedina krtica ovog plana. On je dojavljivao informacije Zviceru i nakon pada Belivuka i Miljkovića. Ne mogu da garantujem da je on jedina krtica, ali mogu da garantujem da će svako biti otkriven - rekao je Vulin.

Foto: TV Pink Printscreen

Vulin je ranije danas izjavio da nadležni znaju ime čoveka koji je „razvio sistem prisluškivanja“ predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a više o ovoj temi govorio je večeras u "Nacionalnom dnevniku".

Tužilaštvo za organizovani kriminal je vlasnik svih rezultata istrage, ono što javnost zna, postojalo je ilegalno prisluškivanje Aleksandra Vučića i njegove porodice. U toj komunikaciji smi smo došlo do nekih 1882 različita telefonska razgovora, prisluškivano je 26 lica i nijedno od tih lica nije bilo osuđeno, uhapšeno niti na bilo koji način kriminalizovano. Imamo jasnu zloupotrebu sistema - rekao je Vulin.

Nedavno je policija uhapsila osam osoba, među kojima i predsednika beogradske opštine Palilula Aleksandra Jovičića, zbog sumnje da su omogućile nelegalne građevinske radove u toj opštini, o čemu je Vulin pričao večeras.

Foto: TV Pink Printscreen

Nema zaštićenih! Predsednik Vučić je to rekao i svaki put kada on kaže nešto tako značajno doživite napade, a kada se ispune njegove reči, onda se ne smeju. Tako je bilo kada je objavio rat mafiji, kada je rekao da neće biti zaštićenih... Nema zaštićenih! Mi smo vlast i baš zbog toga moramo da vodimo računa! U Srbiji koju vodi Aleksandar Vučić, nema zaštićenih. To vidite u ovom primeru - dodao je Vulin.