AKTUELNO

Članovi delegacije očekivali su da Kurti ustane i udari glavom u sto ili pod. Ostavio je utisak čoveka koji ne vlada sobom, rekao je urednik "Informera" za TV Vesti.

U zgradi Evropske službe za spoljne poslove u Briselu juče je održan trilateralni sastanak predstavnika Beograda i Prištine sa evropskim posrednicima. Delegaciju Beograda predvodio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a prištinsku stranu premijer privremenih institucija Aljbin Kurti, dok su EU predstavljali šef diplomatije Žozep Borelj i specijalni predstavnik za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak.

Komentarišući rezultate razgovora, glavni i odgovorni urednik dnevnog lista „Informer“ Dragan J. Vučićević, izjavio je za TV Vesti da zaista misli da Aljbinu Kurtiju treba stručna pomoć.

Foto: TV Pink Printscreen

- Predsednik Srbije je rekao da je Kurti u Brisel došao sa pitanjem kada čemo priznati nezavisnost lažne države Kosovo, a dobio je jasan i kratak odgovor – nikada. Tog trenutka se Kurti, prema Vučićevim rečima, detonirao. Neki su pomislili da je to upotreba stilske figure, a ja sam razgovarao sa članovima delegacije i rekli su mi da je "detonacija" - najpriličniji mogući izraz – otkriva Vučićević za "Pravac" i dodaje:

U nekom trenutku su čak očekivali da Kurti ustane, kao deca kad se igraju pa se posvađaju, i udari glavom u pod, sto, plakar... Čovek je ostavio utisak da na momente ne vlada sobom. Na kraju krajeva, njegove izjave to i potvrđuju.

Vučićević je podsetio da je Kurti nakon razgovora izjavio da je najveći problem taj što Srbija ne priznaje Kosovo, ali ni Kosovo ne priznaje Srbiju. Podseća i da je Priština pokrenula inicijativu da se pronađu nestali i masovne grobnice, ali kada su iz Beograda zatražili lokacije kako bi na iskopavanjima radili zajedno, u prisustvu međunarodne zajednice, Priština je to odbila.

Foto: TV Pink Printscreen

Čak je i Lajčak, ocenjuje urednik Informera, morao da reaguje na ovakve kontradikcije, bez obzira na to što, prema Vučićevićevim rečima, u dijalogu naginje ka albanskoj strani.

Kada je reč o optužbama za genocid, Vučićević kaže da, ako je na Kosovu neko hteo da izvrši genocid, onda je to bila tzv. OVK.

- Oni su vršili neselektivna ubistva i teror nad srpskim stanovništvom, Romima i drugim nealbancima, ali i prema albanskim žiteljima koji su bili lojalni Srbiji, ili su bili Rugovini. Davno je to bilo, možda smo zaboravili, ali oni su imali kampanju terora i masovnih ubistava prema pristalicama Rugovine političke stranke – kaže urednik „Informera“.

TV VESTI GLEDAJTE KOD SVIH KABLOVSKIH OPERATERA U REGIONU!

mts - 111 / 794, Supernova - 011, SBB - 023, EON - 023, Total TV - 037, SatTrakt - 011, Orion - 018, Pošta net - 110

Pratite "TV Vesti" i na društvenim mrežama: Instagram Youtube!

#Dragan J. Vučićević